SVEČANOST U PONEDJELJAK

Poznati su još neki detalji o postavljanju spomenika Mati Parlovu u Puli. TERMIN POSTAVLJANJA OSTAJE U TAJNOSTI

| Autor: Glas Istre
Pripremanje terena za postavljanje spomenika

Pripremanje terena za postavljanje spomenika


Poznati su detalji oko postavljanja spomenika Mati Parlovu. Sam izgled spomenika još ne, to će se znati tek nakon što spomenik preko puta Matinog kafića na Giardinima bude otkriven.

Poznato je da će se svečanost održati u ponedjeljak 3. svibnja. Događaju će prisustvovati članovi obitelji Parlov, gradonačelnik Pule Boris Miletić, autorica spomenika Marija Ujević-Galetović i povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

Zbog toga će u dijelu dana, u ponedjeljak, na potezu od Istarskog narodnog kazališta do apoteke na Giardinima, biti onemogućen promet za osobna vozila i taksije, dok će javni gradski prijevoz nesmetano prometovati.

Da ne bi došlo do prevelikog grupirana ljudi, a s obzirom na epidemiološku situaciju, iz Grada su zamolili da se ne objavi termin održavanja svečanosti.

Podsjetimo, u nedjeljnom izdanju Glasa Istre objavljujemo veliki intervju s kiparicom Ujević-Galetović u kojem je ona objasnila detalje svog misaonog procesa koji su je vodili u izradi spomenika, kao i neke ekskluzivne detalje o samom izgledu kipa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater