31 MILIJUN KUNA

POZNAT PLAN CESTOGRADNJE U PULI ZA 2020. GODINU: Puljanima će se najviše svidjeti što se nastavlja izgradnja zaobilaznice u punom profilu

| Autor: Portal Glas Istre

U nerazvrstane ceste na području Pule u 2020. planira se uložiti više od 31 milijun kuna. Novac se osigurava iz prihoda od komunalnog doprinosa, viška prihoda od prodaje imovine te od naknade šteta od osiguranja.

Na taj se način osigurava i 1,4 milijuna kuna potrebnih za gradnju izlaza Ulice Bože Gumbca na Valtursku, s infrastrukturom i prometnicom dugom stotinjak metara, a ista bi ulica trebala dobiti i izlaz na Ulicu Rimske centurijacije, odnosno Santoriovu, za što je predviđeno 2,4 milijuna kuna.

Najveća pojedinačna stavka u cestogradnji - 5,85 milijuna kuna - odnosi se na pripremu i gradnju Premanturske ceste, dionice od kružnog toka na Ulici Prekomorskih brigada u dužini 630 metara, a radovi će zahvatiti i dio Kavrerskog puta.

Ako bude po planu, dogodine će se raditi i obližnji Valdebečki put, u dužini od 1,6 kilometara, investicija vrijedna 4 milijuna kuna. Razveselit će se Puljani i nastavku proširenja gradske zaobilaznice, odnosno Ceste Prekomorskih brigada do raskrižja s Premanturskom. Za pripremu i izgradnju te dionice u gradskom je proračunu predviđeno 3,5 milijuna.

Tek prije mjesec dana izgrađen je jednotračni rotor na križanju Ceste Prekomorskih brigada s Rizzijevom, vrijedan 1,3 milijuna kuna bez PDV-a, pa je lako moguće da se za godinu, dvije ili tri, kada i do tog raskrižja stigne zaobilaznica u punom profilu, Grad upusti u rekonstrukciju netom rekonstruiranog križanja.

Za kupnju zemljišta nužnog za izgradnju nerazvrstanih cesta "spremljeno" je pulskim proračunom 2,15 milijuna kuna. To se vjerojatno odnosi na neke buduće zahvate, za koje će se dogodine tek pripremati dokumentacija, poput Paduljskog puta, Ulice Puntižela, Šandaljske, Monte Lesso, Fažanske, Šišanske i tako dalje. Uz ove ceste na periferiji, dogodine će se pripremati i projekt uređenja još jedne gradske žile-kucavice - 43. istarske divizije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter