NESREČA SE DESILA U PONEDJELJAK

Potonula novoizgrađena ribarica JOŠ NIJE IZVUČENA S DNA MORA PULSKE LUKE

| Autor: Glas Istre, Hina
Potopljena novoigrađena ribarica u slobodnoj zoni u Puli (Snimio Igor Popović)

Potopljena novoigrađena ribarica u slobodnoj zoni u Puli (Snimio Igor Popović)


Budući da se još traži način kako iz mora u pulskom zaljevu izvući potonulu novogradnju, s odgovornim poslovnim subjektima jučer su se obavljali razgovori kako bi se pronašao optimalni način da se to učini, rekli su u srijedu u pulskoj Lučkoj kapetaniji.

Fotografiju potonulog broda za Glas Istre ustupio je pulski fotograf Igor Popović.

Kao što smo već pisali, u ponedjeljak popodne, dok se novogradnja ribarskoga broda dizala prijevoznom lučkom dizalicom, puknula je čelik-čelo podizna traka te je novogradnja ispala iz nosača, pri čemu je pramčani dio potopljen, a krmeni dio ostao je pričvršćen na dizalicu.

Tijekom noći novogradnja je pala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke. U toj nesreći nitko nije ozlijeđen, a i dalje traju pripreme za vađenje novogradnje iz mora.

Kako se doznaje, riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske. Službenici pulske Lučke kapetanije dojavu o nesreći u slobodnoj zoni luke dobili su od djelatnika tvrtke Avangard Shipyards d.d., angažirane na podizanju broda na obalu, te su odmah izašli na mjesto nesreće.

Pulska Lučka kapetanija o tome je odmah obavijestila Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te su pozvane interventne službe.

Na mjesto nesreće jučer su stigli i predstavnici vlasnika broda, predstavnici brodograditeljske tvrtke i vlasnika podizne dizalice kako bi se s lučkim vlastima i pulskom Lučkom kapetanijom dogovorili o tome kako iz mora izvaditi novogradnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini