GADLJIV PRIZOR

POPIŠALA SE U GRADSKOM PARKU sjedeći na klupi, i to dva puta!


U sjeni spomenika Matka Laginje, ali i u sjeni otvorenja festivala svjetla - Visualie, u Parku kralja Petra Krešimira u samom centru grada, u četvrtak navečer na klupi je, okružena smećem, spavala jedna osoba. Dobro, pol devet navečer, čovjek prileg'o, rekli bi. No, ubrzo su posjetitelji obližnjeg kafića, ali i oni koji su se počeli okupljati na otvorenju Visualie, ostali zgroženi.

Ta se ista osoba pridigla, spustila hlače, sjela ponovo na klupu i - počela pišati. Po obavljenom poslu, navukla je bermude te ponovo zalegla na klupu, kao da se ništa dogodilo nije. Gadljiv prizor u samom centru grada, na zaprepaštenje prisutnih, ponovio se još jednom, dok je mokraća curila niz stazicu parka, a posjetitelji Visualie, nesvjesni događanja, gacali po tome. Nitko se očito nije snašao i pozvao policiju koja je samo malo dalje čuvala Carrarinu ulicu zatvorenom upravo zbog početka festivala.

I da vas na kraju odmah razuvjerimo, nije se radilo o nikakvom ludom i od droge zgaženom posjetitelju nedavno završenih festivalskih događanja (glavnina ih se doista ponaša k'o pravi Englezi). Riječ je, kako se na kraju ispostavilo, o starijoj "gospođi" koja je pričala "naški"!

Eto, možda malo posla za komunalce - obavljanje nužde i uriniranje na javnim površinama zabranjeno je Komunalnim redom grada Pule, no u ovom je slučaju, radi narušavanje javnog reda i mira, mogla vjerojatno intervenirati i policija. No, nitko je nije pozvao. Kako bilo, drugi puta kada s dječicom šećete po parku, razmislite dobro hoćete li sjesti na neku od klupica. Na ovu, nasuprot zgrade porezne uprave zasad nemojte! (Borka PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater