KORISTILA PULJANKA

POČETNA CIJENA 20,7 MILIJUNA KUNA: Vlada prodaje 22 tisuće kvadrata zemljišta preko puta City Malla

(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Riječ je o oranici koja se nalazi unutar gospodarske zone poslovno - trgovačko - uslužne namjene * Na parceli je moguća iznimno velika izgrađenost

Na prijedlog Ministarstva državne imovine, Vlada je na svojoj sjednici po početnoj cijeni od 20,68 milijuna kuna odlučila prodati 22.397 četvornih metara zemljišta (oranica, k. č. 2414/3, z. k. ul. 19536) na pulskoj zaobilaznici, preko puta Boškarice, odnosno centra City Mall. Zemljište je, prema riječima ministra državne imovine Gorana Marića, koristila Puljanka.

- Riječ je o zemljištu u poslovnoj zoni u Puli koje je postalo vlasništvo Republike Hrvatske jer nije procijenjeno u temeljni kapital Puljanke. Iako je od pretvorbe i privatizacije proteklo više od dva desetljeća, još uvijek ima trgovačkih društava koja koriste nekretnine koje nisu unijeli u temeljni kapital, a koje su na temelju zakona postale vlasništvo RH, izjavio je Marić. Napomenuo je da su takve tvrtke često prodavale nekretnine iako nisu bile vlasnice, Ministarstvo detaljno analizira i provjerava takve pojave u suradnji s DORH-om, te će se aktivirati nakon uknjižbe. Procjenjuje se da vrijednost takvih nekretnina premašuje milijardu kuna, što će biti prihod državnog proračuna, rekao je Marić. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater