U USKOJ MAKSIMIJANOVOJ ULICI

PINTA BAR: U Puli upecani na craft - kavu, pivo, sok, a možda i Aperol

  Ugodan mali ambijent iznutra i isto tako fino posložen vani. Sudeći po ponudi riječ je o prvom pravom craft baru u Puli. Zove se Pinta, kao mjera za obujam, ili kao jedan od tri broda Kristofora Kolumba kojima je otkrio Ameriku. No, radi se o baru Hook&Cooka iza kojeg stoji kreativni dvojac Siniša Pavlović - Čiči i Josip Urti, pojačan Dinom Habulin, majstoricom craft kave koja je s njima i krenula graditi priču još 2008. godine

| Autor: Lara Bagar
Foto Robert Vijatović

Foto Robert Vijatović


Prvo smo se bili upecali na dobru hranu. Ime pogođeno - Hook&Cook. Tradicionalna, iskrena riblja priča s daškom inovativnosti koja je od medulinske ribarske fešte ubrzo postala brend. Urbana, izvrsno pripremljena i lijepo servirana priča nastala je zahvaljujući lokalnim entuzijastima i vizionarima koji su autohtonim ribljim jelima podigli ljestvicu i stvorili street gourmet u centru Pule. Potom smo se opet dali upecati na Hook&Cook priču - na njihovu trgovinu u Ulici Sergijevaca - promišljeno dizajniranu s naglaskom na domaće kreativce. Opet urbana, lijepo upakirana priča u originalni i rijetko viđen turistički proizvod.

Foto Robert Vijatović

Zanimljivo je da kod njih to nekako krene zaigrano, generacijskom željom za istraživanjem potpomognutom iskustvima s putovanja i upoznavanja novih kultura. I sami kažu da im do reklame nije stalo, ali kvaliteta sama po sebi nađe svoj put. Tako je bilo i u ovom slučaju. Sasvim neplanirano. Želeći izbjeći turistički stampedo u centru grada svaki Puljanin, ali sada i već dobro informiran turist spasonosno se hvata sporednih ulica.

Bilo je tako i tog oblačnog, teškog vlažnog dana kada južina ubija volju za bilo čime te se posegnulo za sporednim ulicom - Ribarskom za starosjedioce, Maksimijanovom za pridošlice i turiste. Veduta uvijek, iako dobro znana, ugodna i lijepa - linearni pogled prema Svetim srcima. I u jednom trenutku pogled zastane na ploči s ponudom craft kave. Još jedna turistička navlakuša ili… A kad ono! Ugodan mali ambijent iznutra i isto tako fino posložen vani. Sve je craft - kava, pivo i sokovi. Sudeći po ponudi riječ je o prvom pravom craft baru u Puli. Zove se Pinta, kao mjera za obujam, ili kao jedan od tri broda Kristofora Kolumba kojima je otkrio Ameriku. No, radi se o baru Hook&Cooka iza kojeg stoji kreativni dvojac Siniša Pavlović - Čiči i Josip Urti, pojačan Dinom Habulin, majstoricom craft kave koja je s njima i krenula graditi priču još 2008. godine. U međuvremenu je stekla dodatna iskustva i znanja u svijetu kave, a kako svi zajedno dijele isti svjetonazor glede gastronomije, tako je bilo samo pitanje dana kada će osvanuti novi projekt i dogodila se Pinta. I to u rekordnom roku.

Foto Robert Vijatović

Prostor su počeli renovirati u špici turističke sezone 15. srpnja i otvorili ga 8. kolovoza.

- Mi smo dokaz da se kafić može napraviti u tri tjedna, kaže Dina u vrlo ugodnom interijeru koji nije zahtijevao puno preinaka.

Išli su na craft priču u kojoj podržavaju male proizvođače i craft scenu što se tiče piva, cidera, kombuche, prirodnih sokova, seltzera, čak su i likeri iz Slavonije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter