TAMNO MORE

Ova fotografija kruzera u pulskoj luci jutros je zaprepastila brojne Puljane. DOZNAJEMO O ČEMU SE RADI

| Autor: Doria MOHOROVIĆ, fotografiju ustupio Igor POPOVIĆ
Igor Popović

Igor Popović


Nedugo nakon što je u pulsku luku uplovio raskošni putnički brod Azamara Quest, oko njega se pojavila poveća tamna mrlja koja je izazvala zabrinutost kod građana misleći da je riječ o onečišćenju mora. Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija iz zraka koja djeluje kao da je riječ o ispuštanju fekalija u more, ili nešto slično.

No, kako Glas Istre saznaje, ne radi se o ispuštanju ičega s broda, premda je ovo što se vidi na fotografiji povezano s Azamara Questom. 

Naime, kako nam objašnjavaju iz Lučke uprave Pula, riječ je o zamućenju mora oko broda koje je izazvao mulj s dna uvale Vela Draga. To je potvrdio Zoran Rukavina iz Lučke uprave.

- Naime, zbog većeg gaza broda (6m) i dubine odnosno plitkosti unutarnjeg dijela luke (najveća dubina 13 m), zbog rada glavnog motora broda i okretanja elise normalna je situacija da se podigne mulj s dna, objašnjava Rukavina pa pritom dodaje da se to dogodi i pri podizanju sidrenog lanca ili pri njegovom ispiranju morem (u ovom slučaju brod je bio usidren pramčanim i krmenim sidrom).

Dakle, razloga za zabrinutost nema. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini