ZASJEDANJE OPĆINSKOG VIJEĆA

FUNTANA: Usvojen prvi rebalans proračuna

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Funtana (N. LAZAREVIĆ)

Funtana (N. LAZAREVIĆ)


Da zasjedanje Općinskog vijeća, iako sa 21 točkom dnevnog reda može biti apsolvirano u roku od četrdeset minuta, uz uvjet da je od općinskih službi dobro pripremljeno, dokazali su vijećnici Općine Funtana na svojoj posljednjoj sjednici. Vijeće je usvojilo i prve izmjene proračuna za ovu godinu u visini od 33.928.590 kuna što je za 566.500 kuna više od ranije prihvaćenog proračuna.

Nezavisni Igor Žiković od načelnika je zatražio objašnjenje nedavnog članka u Glasu Istre koji se odnosio na prijepor vlasnika restorana Histria Eugena Fabrisa zbog naknadnog postavljanja visokih rubnika koji priječe ulazak na parkiralište ispred restorana.

Načelnik Mladen Grgeta ponovio mu je tekst iz Glasa Istre, u kojem je predstavnik investitora a to su Hrvatske ceste objasnio da su u projektu na tom mjestu koje se nalazi na opasnom zavoju predviđeni visoki rubnici kako bi se spriječilo izlazak vozilima na glavnu prometnicu, a netko je nelegalno postavio niske rubnike. Bilo je to jedino vijećničko pitanje.

Uslijedilo je izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu, čije je stavke detaljno objasnila pročelnica Karmen Pilat. Jednoglasno su usvojena izvješća o programu javnih potreba u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja, u školstvu, kulturi, sportu i rekreaciji, socijalnom programu, gradnji ostale infrastrukture i civilnom društvu. Dok su izvješća o održavanju komunalne infrastrukture i gradnje objekata, usvojena sa dva glasa protiv.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum