MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA

"Okolnost da se priprema referendum nije pravno relevantna za postupak izdavanja lokacijske i građevinske dozvole"

| Autor: Glas Istre
Vizualizacija hotela

Vizualizacija hotela


"Okolnost da je u tijeku postupak pripreme referenduma nije pravno relevantna za postupak izdavanja lokacijske i građevinske dozvole, odnosno za primjenu ovih akata koji su na snazi, a o kojima se na referendumu odlučuje", piše u odgovoru kojeg je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine poslalo Gradu Puli na upit o temi o kojoj su se posljednjih dana u javnosti mogla čuti oprečna mišljenja.

Naime, protivnici hotela tvrde da eventualni uspjeh referenduma znači da se neće smjeti graditi hotel, a s druge strane investitor tvrdi da će smjeti, s obzirom da je predao zahtjev za lokacijsku dozvolu 30. rujna.

Grad Pula je stoga poslao upite Ministarstvu pravosuđa i uprave i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministarstvo pravosuđa je napomenulo da su postojeći prostorno planski akti na snazi sve dok se ne izmijene ili ne donesu novi, čime je potvrdilo mišljenje Ministarstva prostornog uređenja, koje je još prije mjesec dana za Glas Istre pojasnilo da će se hotel smjeti graditi usprkos referendumu, ako se prije izmjene prostornog plana podnese zahtjev za lokacijskom dozvolom, što se u međuvremenu i dogodilo.

Odgovor Ministarstva prostornog uređenjaOdgovor Ministarstva pravosuđa

Treća potvrda da je to tako stigla je Gradu Puli na njihov upit. U odgovoru je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine još jednom pojasnilo da se o zahtjevu za izdavanje lokacijske dozvole odlučuje na temelju prostornog plana koji je bio na snazi na dan podnošenja zahtjeva ili na dan izdavanja lokacijske dozvole, ako to investitor izričito zatraži.

Odgovor Ministarstva prostornog uređenjaOdgovor Ministarstva prostornog uređenja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter