GRAD PULA DOBIO KONAČNU POTVRDU

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo ranije mišljenje Ministarstva prostornog uređenja: Investitor će moći graditi hotel na Valkanama bez obzira na referendum

Referendumom se mogu pokrenuti izmjene GUP-a, no dok se plan ne promijeni, što ima svoju proceduru, Grad je dužan izdavati dozvole po postojećem planu

| Autor: Glas Istre
Budući hotel Valkane, vizualizacija

Budući hotel Valkane, vizualizacija


Grad Pula je na službenim stranicama objavio svoj upit i mišljenje koje su dobili od Ministarstva pravosuđa i uprave vezane za zavrzlamu oko utjecaja referenduma na izgradnju hotela na Valkanama.

Naime, posljednjih dana mogla su se čuti različita tumačenja o tome kako gradska uprava treba postupati u slučaju da se na referendumu izglasa ono što želi Inicijativa koja se protivi hotelu. Podsjetimo, da bi to toga došlo, referendumu treba pristupiti većina ukupnog broja birača upisanih u popis birača te većina onih koji su izašli treba zaokružiti "za".

Prema uputama resornih ministarstava (Glas Istre je još ranije objavio odgovor Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine), odluka donesena referendumom znači trenutačno pokretanje postupka izmjena Generalnog urbanističkog plana Grada Pule. Do usvajanja i objave novog GUP-a, na snazi je postojeći plan prema kojem je gradska uprava zakonski dužna izdavati sve pravovaljane dozvole.

Zaprimljena uputa u kontekstu aktualne gradske teme, izgradnje hotela Valkane, znači da ako investitor, prije ili nakon referenduma, a do usvajanja i objave novog Generalnog urbanističkog plana Grada Pule, podnese pravovaljani zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole, gradska uprava je dužna izdati dozvolu po postojećem i sada važećem planu.

Kako je investitor 30. rujna podnio zahtjev za lokacijsku dozvolu, situacija je poprilično jasna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini