NAJNOVIJEROBOTI S KOPLJEM

Održano neobično natjecanje na kojem je nastupilo čak 69 mladih robotičara: Puljani i Fažanci osigurali NAJVIŠE SRIDA NA ROBOTRKI NA PRSTENAC

| Autor: Borka PETROVIĆ

O popularnosti ovog natjecanja, ali i robotike među mladim generacijama na ovim područjima govori i podatak da je pulsko Društvo za robotiku Istra nastupilo s pet timova (Automatičari, Bojler, Robotrkači, Tri amigosa i Bumbari)

 

Slavodobitnici 7. Robotrke na prstenac, što se proteklog vikenda održala u Puli, ekipe su iz Pule i Fažane. Prvo je mjesto pripalo Bojleru, jednom od timova domaćina i organizatora Društva za robotiku Istra pod mentorstvom Dragana Pantića, drugo mjesto ekipi Fasana Robo Legends, a treće Bit Kids, oba tima Udruge Bit Kids 101 iz Fažane pod mentorstvom Gorana Usainovića.

Pojedinačno, prva su dva mjesta, uslijed istog broja bodova, pripala Mladenu Šostaru iz ekipe Bumbari pulskog Društva za robotiku Istra i Ani Stašić iz ekipe Lubenice OŠ "Fran Krsto Frankopan" s Krka. Sljedeća tri mjesta podijelili su Filip Jurešić iz ekipe Razbijači kluba KIOK, također s Krka, zatim Lara Usainović, članica Fažane Robo Legendsa te Mihael Božić, član pulskog Bojlera.

Ekipe imaju po tri člana, voze se tri vožnje, a njihov robot mora proći stazu dugačku 150 centimetara u zadanom vremenu od 12 sekundi. Prstenac promjera do pet centimetara robot treba "nabosti" kopljem dugim 30 centimetara. Robotrka ima tri discipline - ručno upravljanje, poluautomatsko upravljanje i ručno upravljanje iz perspektive robota. Natjecanje je ekipno, što znači da je na prvom mjestu suradnja i međusobna pomoć natjecatelja i natjecateljica. Robotika, naime, nije rezervirana samo za dječake, što pokazuju i odlični rezultati djevojčica.

Na natjecanju je nastupilo čak 69 mladih robotičara iz 23 ekipe, okupljenih iz deset škola i klubova iz Barbana, Pule, Medulina, Fažane, Krka, Punta, Baške, Čavla i Opatije. O popularnosti ovog natjecanja, ali i robotike među mladim generacijama na ovim područjima govori i podatak da je pulsko Društvo za robotiku Istra nastupilo s pet timova (Automatičari, Bojler, Robotrkači, Tri amigosa i Bumbari), a fažanska Udruga Bit Kids 101 s četiri tima (Fažana Robo Legends, APA, Bit Kids i Vatreni pobjednici). Tri su tima osigurali i Barbanci, prošlogodišnji slavljenici, a te su ekipe Osnovne škola Jure Filipovića nastupile pod mentorstvom Mirze Salihovića.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam