KOMUNALCI, IDEM VAN GRADA!

ODLAZAK NA DUŽI PUT NE DOLAZI U OBZIR - Neiznošenjem kante barem jednom mjesečno riskiramo kaznu Herculanee od 500 kuna

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

A što da netko završi u bolnici na mjesec dana i nema mogućnosti javiti se Herculanei? Zašto nas Vodovod nije optužio da smo po tuđim dvorištima krali vodu u kanistre i nosili vodu doma, s obzirom da nam je račun za vodu iznosio nula kuna, ispričao nam je korisnik iz Benussijeve ulice * Ukoliko korisnik ne koristi svoju posudu zbog određenih razloga, može je odjaviti uz predočenje računa za potrošnju vode ili struje, poručuju iz Herculanee

  

Imate li u planu, na primjer, nestati iz grada na duže od mjesec dana, ne morate se javljati nikome, čak ni svojoj majci, ali Herculanei da! Jer, ukoliko u pulskom komunalnom poduzeću zaduženom za zbrinjavanje otpada utvrde da niste mjesec dana iznosili kantu, a niste ih o tome obavijestili, riskirate kaznu od 500 kuna!

I upravo to se dogodilo obitelji iz Ulice Mattea Benussija na Novoj Verudi (podaci poznati redakciji), koja je u lipnju dobila upozoravajući dopis u kojem piše "da je uvidom u digitalni sustav evidencije ustanovljeno da niste imali odvoz zaduženog spremnika za miješani komunalni otpad u mjesecu svibnju". Iz dopisa, ispod kojeg je ime direktora tvrtke Pula Herculanea Igora Starog, jasno se iščitava stav komunalaca da je smeće, ako ga nije bilo u kanti, bačeno u prirodu ili negdje drugdje.

Privremena selidba

"Odlukom o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada propisana je ugovorna kazna u visini od 500 kuna ukoliko se bilo kakav otpad odloži pored ili izvan spremnika, pa Vas molim da svoj otpad, ukoliko ste ga odlagali izvan zaduženog spremnika, odlažete u zadužene spremnika…", piše u tom dopisu.

Zašto obitelj iz Benussijeve nije odlagala smeće u kantu? Nisu ga bacali u prirodu ili podmetali susjedu, kažu, već su se privremeno preselili u drugi stan, dok je onaj u Benussijevoj u adaptaciji. Zato i nije bilo komunalnog otpada koji bi trebalo zbrinjavati.

- A što da netko, neki samac, završi iznenada u bolnici na mjesec dana i nema mogućnosti javiti se Herculanei? Kako bi on doživio takav dopis? Zar kada putuješ moraš o tome obavijestiti komunalce? Zašto nas Vodovod nije optužio da smo po tuđim dvorištima krali vodu u kanistre i nosili je doma, s obzirom da nam je račun za vodu iznosio nula kuna, kaže nam korisnik koji se našao uvrijeđenim šabloniziranim dopisom.

Naše sugovornike vrijeđa i što se Herculanea postavlja kao "policajac" kojeg građani moraju obavještavati o svom boravku, da ne kažemo o svom kretanju na mjesečnoj bazi, što ne zahtjeva ni jedno drugo komunalno poduzeće.

Iz Herculanee nam poručuju da su obavijesti, a ne opomene i ili kazne, dostavili svim korisnicima za koje je utvrđeno da nisu imali odvoze, upravo s ciljem da ih potaknu da koriste posude.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini