STREET FOOD FACTORY NA PULSKOJ TRŽNICI

OD JAJA DO SLASTICA BEZ GLUTENA: Tvornica hrane koja ispunjava želje



Njegov fast food poznat je po Factory burgeru od 350 grama čistog junećeg mesa, hrskave pancete, priloga i jaja na oko. To je moja vizija fast fooda, veli Saša dodajući kako je smatrao da Puli nedostaju nešto drugačija jela, ne standardna fast food ponuda, mjesto na kojem će gladni ljudi moći ispuniti svoje želje. Upravo je to njegova specijalnost - on će vam ponuditi svježe namirnice, od mesa, povrća do voća, a na vama je da se odlučite kako ih želite pojesti

Fast food nove dimenzije, mjesto gdje se ispunjavaju vaše želje…tako nam opisuje svoj ugostiteljski objekt Street food factory, njegov vlasnik, Saša Mitrović. Sa svojom je suprugom Bojanom Bajić otvorio lokal prije nekoliko mjeseci iza glavne gradske tržnice, pored starog Pjera.

Mesar po struci

Ovaj Puljanin, po struci mesar, odlučio je uploviti u privatne vode nakon što je dva desetljeća radio u jednoj od mesnica na tržnici.

- Uvijek sam volio gastronomiju, volio sam kuhati, eksperimentirati s hranom i kada mi se pružila mogućnost da iznajmim ovaj prostor u blizini tržnice supruga me nagovorila da se zajedno upustimo u novu avanturu, priča nam Saša dok priprema ono po čemu je njegov fast food poznat - Factory burgeru od 350 grama čistog junećeg mesa.

- Ne želim puno pričati, jer ovo se mora probati. Čak 350 grama junetine, hrskava panceta, prilozi i jaje na oko. To je moja vizija fast fooda, veli nam Saša dodajući kako je smatrao da Puli nedostaju nešto drugačija jela, nestandardna fast food ponuda, mjesto na kojem će gladni ljudi moći ispuniti sve svoje želje. Jer, navodi, upravo je to njegova specijalnost - on će vam ponuditi svježe namirnice: od mesa, jaja, povrća do voća, a na vama je da se odlučite kako ih želite pojesti.

- Mi ćemo vam batak, krilca, povrće, što god želite panirati, skuhati, baciti na roštilj, sve staviti u sendviče i spremiti za put ili možete jesti kod nas. Isto je sa salatama jer možete složiti kombinaciju koja vam odgovara, veli nam Saša napominjući kako mu je bilo važno da sve namirnice od kojih radi svoja jela budu svježe i lokalne, s tržnice koja je korak do njegove ugostiteljske radnje i upravo u tome leži njegova prednost. Stoga meso nabavlja iz mesnice u kojoj je i sam radio - Dames, a povrće mu svakodnevno dostavljaju dva lokalna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva - OPG Zohil i OPG Borika Petrović. (Borka PETROVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter