nova odluka

GRAD PULA: OD IDUĆEG TJEDNA SVA DJECA MOGU U VRTIĆE I ŠKOLU 

| Autor: Glas Istre
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Od ponedjeljka, 25. svibnja svoj djeci omogućen je odlazak u vrtić kao i učenicima razredne nastave u osnovnim školama, priopćili su danas iz Grada Pule.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je danas naime, objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Omogućeno je uključivanje između 15 i 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini. Kod većih skupina djece razmotrit će se mogućnost organiziranja rada u odgovarajućoj prostoriji veće površine kao i mogućnost razdvajanja djece u dvije skupine.

U svim objektima važno je provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze, dovoljan fizički razmak, higijenu ruku i prostora te izbjegavati ulazak drugih osoba.

Zbog kvalitetne organizacije rada u predškolskim ustanovama uz poštivanje propisanih preporuka, molimo roditelje/staratelje da ispune upitnik objavljen na web stranicama vrtića ili se jave putem e maila ravnateljici ustanove.Potvrde o zaposlenju i izjave roditelja u ovom trenutku nisu potrebne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom