PREDSTOJI JOŠ EKO AKCIJA

OČIŠĆENA VALELUNGA: Divlji deponij bio je pretežno zatrpan građevinskim otpadom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Grad Pula putem gradskog trgovačkog društva Pula Herculanea nastavlja s čišćenjem i sanacijom prepoznatih lokaliteta ilegalnih odlagališta otpada kako bi se doprinijelo zaštiti prirode te stvorila estetski prihvatljiva slika grada.

Tako je od pretežito građevinskog otpada sanirana zona Valelunge. Odvezeno je 8 kubika odbačenog granja, 3 kubika glomaznog otpada i 40-ak kubika građevinskog otpada. Slijedi čišćenje najvećeg detektiranog odlagališta ilegalnog otpada, opet u dijelu zone Valelunga, a zatim će se sanirati zona Hidrobaze i okolice Štinjana.

Podsjetimo, do sada je akcijom čišćenja odnesen s ilegalnog odlagališta otpada u zoni Monte Gira glomazni, građevinski i komunalni otpad u ukupnoj količini od 15 kubika. Zatim je u organizaciji Grada Pule, Turističke zajednice grada Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Hrvatskog Crvenog križa dvadeset i petu godinu za redom održana eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja na području uvale Zonka.

Akcijom čišćenja podmorja sakupljeno je 10 kubika otpada iz podmorja i obližnjih zelenih površina uz obalno područje. Usporedo s akcijom čišćenja te uvale, Pula Herculanea nastavila je i s aktivnostima čišćenja ilegalnih odlagališta otpada na području Valelunge, točnije cestice prema Mandraču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater