javni poziv

ŽELITE SVOJ VRT? Javite se u Grad Pulu, preostalo je još 32 vrtne parcele koje se daju u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici

| Autor: Glas Istre
foto Grad Pula

foto Grad Pula


Grad Pula danas je objavio 2. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici, gdje su, nakon provedenog prvog javnog poziva u ožujku/travnju 2021. godine, preostale za podjelu građanima na korištenje još 32 vrtne parcele.

Na pripremljenim vrtnim parcelama građani mogu uzgajati povrće, jagodičasto voće, začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe, uz osigurano korištenje vode i alata.

Osim za uzgoj zdrave hrane, prilika je to i za razmjenu vrtlarskih iskustava, stjecanje novih znanja, povezivanje građana i druženje na svježem zraku. U odnosu na trenutno vrlo izražene klimatske promjene i njihov utjecaj na okoliš i zdravlje, ovakav način korištenja zemljišta ima i vrlo pozitivan utjecaj na povećanje bioraznolikosti, smanjivanje ekološkog otiska, a ujedno doprinosi i većoj kvaliteti života u urbanim sredinama.

2. Javni poziv otvoren je od 26. listopada 2021. godine do 25. studenog 2021. godine.

Prateće dokumente i dodatne informacije možete pronaći na web stranici Grada Pule (www.pula.hr) u rubrici Natječaji i nadmetanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum