SURADNJA

Suradnja Nacionalnog parka Brijuni i Dječji dom "Ruža Petrović":  Djeca će sudjelovati u edukacijskim programima i manifestacijama

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Potpisivanje sporazuma

Potpisivanje sporazuma


Ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marno Milotić i ravnateljica Dječjeg doma "Ruža Petrović" Davorka Belošević potpisali su sporazum o suradnji vezan uz organizaciju radionica, team building programe i volontiranje, u čemu će sudjelovati štićenici pulske ustanove koja skrbi za djecu koja trenutno ne odrastaju u svojim obiteljima.

Djeca i mladi će, u koordinaciji s edukatorima Doma, biti uključeni u programe Nacionalnog parka prilagođene njihovoj dobi i interesima. Ova suradnja dio je programa Dječjeg doma s ciljem odgoja i obrazovanja, stjecanja iskustva i razvijanja kompetencija za sudjelovanje u društvu te osobni razvoj i dobrobit, napominju u Domu.

Djeca će sudjelovati u edukacijskim programima i manifestacijama. Kojima i na koji način, još nije poznato budući da pandemija ne jenjava i epidemiološke mjere još traju, a moguće je i da se pooštre. Ravnatelj Brijuna Milotić izjavio je da ga raduje suradnja s pulskom ustanovom.

- NP Brijuni već dugi niz godina provode edukativne programe za djecu i mlade, upoznajući ih s bogatom prirodnom i kulturno-povijesnom baštinom. Temeljna funkcija rada u zaštićenim područjima je zaštita prirode i edukacija posjetitelja o zaštićenom području, ugroženim vrstama i značajnostima kulturnih, prirodnih i povijesnih dobara.

Dobrobiti takvog načina rada pokazuju se osobito u ovom razdoblju, kad je zbog aktualne epidemiološke situacije preporučljivo što više vremena provoditi u prirodi i na otvorenom.

Stoga ćemo djecu uključiti u naše brojne programe, poput volonterskih ekoloških akcija i edukacija, podižući njihovu svijest o očuvanju zaštićenih područja, izjavio je Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of