PREDSTAVIO PROGRAM

NOVI RAVNATELJ GIMNAZIJE PULA NIKOLA VUJAČIĆ NAJAVIO UVOĐENJE TRI NOVA PREDMETA I PORUČIO: "Zgrada je stara, treba je urediti. Postalo je i prevruće u njoj"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Zgrada Gimnazije Pula

Zgrada Gimnazije Pula


Nikola Vujačić, novi ravnatelj Gimnazije Pula, koji je na tom mjestu naslijedio gradonačelnika Filipa Zoričića, u svom programu navodi prija svega infrastrukturno jačanje škole.

- Riječ je o staroj školskoj zgradi koju je potrebno urediti. Treba dovršiti uređenje učionica koje je započeo prethodni ravnatelj Zoričić. Učionice treba informatički opremiti, nanovo ličiti, a nužna je i obnova podova, bilo da je riječ o postavljanju ili lakiranju parketa. Eventualno ćemo montirati klima uređaje jer je u školi postalo prevruće. Organizirat ćemo kabinetsku ili polukabinetsku nastavu, što znači da će učenici dolaziti profesorima, a ne obratno. Na taj se način može potaknuti sinergija između profesora različitih predmeta. Na primjer, učionicu dijele profesori fizike i informatike koji će se, uz fizičko zbližavanje, voditi konstruktivnim idejama i projektima. Nastavit ćemo s digitalizacijom, u čemu nam je pomogla korona, najavljuje Vujačić.

Također najavljuje osvježavanje nastave uvođenjem fakultativnih predmeta.

- Neki naši učenici odlaze studirati na Fakultet elektrotehnike i računarstva i zato ćemo od iduće godine uvesti predmet uvod u elektrotehniku. Uvest ćemo i predmete matematika i umjetna inteligencija, te matematika i inženjerstvo. Osim toga, nastavljamo s EU projektima i razmjenama učenika i profesora kojih je 15-ak, nabraja Vujačić. Nove jezike koji bi se mogli fakultativno učiti neće uvoditi.

Među projektima ističe "Plastic scholastic" koji vodi profesor Marko Kalčić.

- U sklopu tog projekta nabavljen je stroj za uvezivanje knjiga pa ćemo putem gimnazijske udruge Izvor pokušati valorizirati naša kreativna rješenja, poput izrade velikih panoa, najavljuje Vujačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of