U pulskoj Gimnaziji burno reagirali

Probleme s prijetnjama u obrazovnom sustavu treba RJEŠAVATI, A NE ZATAŠKAVATI


Možda se o prijetnjama roditelja profesorima otvorila Pandorina kutija u školskim zbornicama i možda to nekome nije dobro sjelo. No sada o tom problemu, koji očigledno postoji i nije izmišljen, svi pričaju. Događa se to gotovo u svim školama, ne samo u Istri već i u cijeloj Hrvatskoj, pa je možda ovo prvi korak u rješavanju problema

Probleme, kažu, treba rješavati. No, upravo oni od kojih to opravdano očekujemo, a to su srednjoškolski profesori, u ovom slučaju konkretno oni iz pulske Gimnazije, čini se da probleme stavljaju pod tepih. Ispostavilo se to prošli četvrtak, sasvim slučajno, za vrijeme štrajka profesora Gimnazije, koji je održan u znak potpore varaždinskom kolegi na kojega je verbalno i fizički nasrnuo učenik. Solidarni profesori stoga nisu održali prvi sat, već su u zbornici raspravljali o problemima s kojima se prosvjetari svakodnevno susreću, kako u njihovom kolektivu, tako i u drugim školama.

U jednom trenutku poveo se razgovor o tome da problem nisu djeca već roditelji i kako su profesori izloženi pritisku roditelja zbog ocjena. Javila se jedna profesorica Gimnazije s primjedbom da u strahu od pritiska roditelja radije zaključuje dvojke umjesto jedinica. Kasnije su profesori u razgovoru napomenuli da u njihovoj školi s učenicima nema problema, ali ima s roditeljima.

Tekst koji je sljedećeg dana na Dan učitelja izašao u našem listu, a u kojem su prenesene zabrinjavajuće rečenice koje su se mogle čuti u školi, razbjesnio je sindikalnu povjerenicu Tanju Carić i ravnatelja Gimnazije Filipa Zoričića. (Lara BAGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of