NEOBIČNA PRESSICA

NOVI OBLIK POLITIČKE BORBE U PULI: Danijel Ferić održao performans u sjedištu SDP-a. Svečano otvorio izložbu šaljivog naziva

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Performans Danijela Ferića

Performans Danijela Ferića


"Svečano otvaram izložbu fotografija 'Pula - Grad prijatelj škovaca'. Autori fotografija snimljenih tijekom prošle i ove godine su građani Pule, a snimke najbolje prikazuju kako se Grad Pula odnosi prema zbrinjavanja otpada", Rekao je SDP-ov vijećnik na otvaranju izložbe u sjedištu istarskog SDP-a. Istaknuo je da je ova retrospektiva fotografija nastala kao rezultat učestalih dojava građana o tome kako izgleda Pula.

- Grad Pula je i službeno grad prijatelj škovaca, budući da je s 12 posto selektivno prikupljenog otpada među najlošijim gradovima u Hrvatskoj. Zbog toga će Grad u državni proračun radije uplatiti milijun kuna umjesto da taj novac ulaže u sanaciju onečišćenja. Ova izložba ne prestaje ovdje, jer nakon današnje premijere, pozivam sve istarske načelnike i gradonačelnicima da posjete izložbu i uče na pulskom primjeru kako njihove sredine ne smiju izgledati. Izložba je edukativno-humanitarnog karaktera s ciljem osvješćivanja gradske uprave o nužnosti poduzimanja hitnih mjera, da Pula ne postane Napulj. Sve donacije mogu se uplatiti na žiro račun Grada Pule - s opisom plaćanja: 'Čista budućnost Pule je u čistoj sadašnjosti'", rekao je Ferić.

Performans Danijela Ferića

Izložba pulskih škovaca

Istaknuo je da je Grad dosad upucao preko 2 milijuna kuna u sanaciju onečišćenja, te "da je dobar dio tog novca potrošen za sanaciju ilegalnih odlagališta kojima zapravo upravlja netko drugi".

- Tu ponajprije mislim na područje Katarina i Monumenti u koncesiji Danka Končara. Umjesto da Končar o svom trošku zbrinjava otpad, to plaća Grad Pula. Ovim putem još jednom pozivam sve zainteresirane donatore da uplate svoje donacije u gradski proračun, kazao je Ferić, koji je potom izveo kratki performans ubacivanjem prazne kuverte i plastične boce u koš za smeće koji je novinare dočekao nasred stranačkih prostorija.

"Igrom slučaja na podu je kuverta Herculanee i svaka slučajnost je namjerna", kazao je Ferić te "svečanim činom ubacivanja smeća u kantu" proglasio izložbu otvorenom.

Potom se osvrnuo na fotografiju koje je također donio na konferenciju za novinare, a na kojoj se nalaze prekriženi portreti pojedinih zaposlenika gradske uprave. Ferić je prekrižio bivše pročelnike Giordana Škuflića, Damira Prhata te Nikolinu Radulović, a pod znak upitnika naveo je i pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića.

Performans Danijela Ferića

Ferić se dobro zabavljao

- Pročelnik Matić me nedavno u medijima prozvao neznalicom, jer se borim za malog čovjeka, konkretno za mještane pulskog naselja Ilirija, koji već deset godina vode bezuspješnu borbu s Metisom. To me ponukalo da u proceduru Gradskog vijeća uputim zaključak kojim se predlaže preseljenje Metisa na neku drugu lokaciju. Da se razumijemo, nitko nema ništa protiv Metisa, ali lokacija je promašena. Zatražio sam da se nađu alternativne lokacije i za to sam ismijan. Ali gle čuda, unatoč takvim stavovima nekompetentnih osoba, zaključak je uvjerljivo prihvaćen na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, kaže Ferić.

Na kraju je konstatirao da je pročelnik Matić najslabija karika u radu gradske uprave, jer je izrazito nekompetentan i nestručan te govori o temama o kojima ništa ne zna.

- Već smo imali prilike vidjeti kako se gradonačelnik obračunao s bivšim pročelnikom Prhatom, nedavno s Škuflićem i pročelnicom Radulović, pa se nameće logično pitanje tko je sljedeći? S obzirom na Matićevu nestručnost, mislim da će on uskoro biti prekrižen, izjavio je Ferić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum