Odlična alternativa

NOVA LJETNA SHEMA RADA GRADSKIH PREDŠKOLSKIH USTANOVA Dvomjesečni vrtićki ljetni kampovi na gradskim kupalištima!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Dječji vrtić Pula ovog će ljeta raditi punim kapacitetima, prema potrebama roditelja. Ljetni vrtićki kamp planiraju na Valkanama i Hidrobazi, dok će Rin Tin Tin sa svojom djecom 5+ na kupalište Stoja. Mališane iz Dječjeg vrtića Mali svijet također očekuju programi na otvorenom, a sportske skupine i tradicionalna škola plivanja

U planiranju ljetnog rada gradski su se vrtići pobrinuli i potrudili ponuditi roditeljima novosti vezane za ljetni rad. Kako su zbog pandemije djeca dugo bila kod kuće, a roditelji iskoristili godišnje odmore, vrtići su organizirali rad na način da djeca što je više moguće borave na zraku, na otvorenom prostoru. Tako su Dječji vrtić Pula i Dječji vrtić - SI Rin Tin Tin uz pomoć Grada Pule i trgovačkih društava koja brinu o održavanju okoliša ponudili roditeljima dvomjesečni boravak u vrtićkom ljetnom kampu - centro estivo.

Aktivnosti u prirodi

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je inicijativu pulskih dječjih vrtića rekavši kako će hvalevrijedne ideje uvijek naići na njegovu podršku, posebice kada se odnose na djecu i njihovo ljepše, sadržajnije, kvalitetnije, ali i sigurno djetinjstvo.

- Grad Pula dugi niz godina omogućava pulskim mališanima najviši standard boravka i rada. S ponosom nosimo status Grada - prijatelja djece i naši najmlađi uvijek će nam biti na prvom mjestu. Stoga, odgojno-obrazovne aktivnosti na moru i uz more tijekom ljetnih mjeseci smatram poželjnima i dobrodošlima, kaže gradonačelnik Miletić.

Kako je sve zamišljeno pojašnjava ravnateljica Rin Tin Tina Tamara Brussich.

- Djeca će u ljetnim kampovima boraviti na gradskim kupalištima uz odgojno-obrazovne sadržaje i aktivnosti koje će biti pomno planirane upravo kako bi se iskoristile prirodne blagodati, ali i kako bi djeca, uz uživanje u kupanju, nastavila s aktivnim usvajanjem znanja i vještina te poglavito istraživanjima primjerenima dobi. Naravno, sukladno epidemiološkoj situaciji koju nastavljamo pratiti, boravak na otvorenom je poželjan, ali uz sve potrebne mjere koje će se poštivati i na otvorenom, kazala je ravnateljica.

Dječji vrtić Pula ovog će ljeta raditi punim kapacitetima, prema potrebama roditelja. Ljetni vrtićki kamp se planira uz more, na području Valkana i Hidrobaze (za vrtiće koji su na Velom Vrhu) kako bi djeci omogućili što kvalitetniji boravak u ljetnim mjesecima.

Škole plivanja

U Dječjem vrtiću Mali svijet, kao i ranijih godina, ljetni će rad biti usmjeren boravku na moru i na vanjskom prostoru uz more. Sportske skupine, kojih je tri, u svom programu svake godine pa tako i ove imaju predviđeno barem mjesec dana škole plivanja, dok će ostale srednje i starije vrtićke skupine iz Dječjih vrtića Ribice, Veruda, Latica i Izvor, koje se nalaze u blizini gradskih plaža, također u svoj plan rada za ljetno razdoblje uvrstiti odlazak na more što je češće moguće.

Vrtić s programom na talijanskom jeziku Rin Tin Tin radit će na Glavinićevom usponu, u centralnoj zgradi te u područnom vrtiću Giardini, a s djecom 5+ u ljetnom vrtićkom kampu na kupalištu Stoja. Boravak u pineti, igre u rotondi te aktivnosti na otvorenom i za djecu koja će boraviti u vrtiću oplemenit će se mnoštvom igara i sadržaja tipičnih za ljeto, ali i ciljanim "ljetnim projektima".

Kako bi ideje o odlasku i boravku na moru mogli provesti u djelo, pomogao im je Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule i to u organiziranju čišćenja, osiguravanju najboljih uvjeta na kupalištima Stoja i Valkane, dok će komunalno poduzeće Herculanea pograbljati, pokositi, očistiti kupalište Stoja i posjeći suhe grane u pineti.

Najbolje za djecu

- Želja je gradskih vrtića da ljetni kampovi postanu tradicionalni te da se djeci omogući bezbrižno i veselo ljeto u vrtićima uz nove sadržaje koji su dio redovnog rada. Naravno da će se u slučaju lošeg vremena rad iz ljetnog kampa prebaciti u vrtić i da će se nastaviti pratiti epidemiološka situacija koja nam je svima izuzetno važna. Nastavljamo čuvati sebe i naše najmlađe, uvijek odgovorno i u cilju najboljeg za našu djecu, složne su ravnateljice triju gradskih predškolskih ustanova u Puli Tamara Brussich, Mariza Kovačević i Sanja Subotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini