Na kupalištu

Otvoreni upisi u Ljetni kamp Grada Poreča

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Na Gradsko kupalište u Poreču se, 23. godinu zaredom, vraća Ljetni kamp Grada Poreča. Ovaj tradicionalni i najpoznatiji ljetni program za tristotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, Grad sufinancira od prve godine, a zahvaljujući kampu i njegovim sadržajima, djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, te uče nove vještine.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ljetni kamp upisivat će po 20 djece po skupini kroz četiri smjene (80 djece po smjeni), a posebno će se voditi računa o dezinfekciji prostora i predmeta te pridržavanju ostalih preporuka. Učešće roditelja za ovu godinu iznosi 860 kuna po djetetu po smjeni; za drugo dijete, ako su oba djeteta polaznici isti smjene, 600 kuna, za treće i daljnje dijete, ako su djeca polaznici iste smjene, 600 kuna za drugo dijete, 430 kuna za treće i svako daljnje dijete. Kao i svake godine, troškove boravka djece iz obitelji koje su u socijalnoj potrebi snosi Grad Poreč.

Kamp će raditi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike, u četiri smjene, svaka u trajanju po 12 dana (prva smjena od 29. lipnja do 11. srpnja, druga od 13. do 25. srpnja, treća od 27. srpnja do 8. kolovoza, a četvrta od 10. do 22. kolovoza). U slučaju kiše, program će se provoditi u Centru za mlade Poreč. Radno vrijeme Kampa je od 6.45 do 16.15 sati. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako dijete će na početku svake smjene dobiti dvije majice. Bit će organizirana u grupe prema dobi i aktivnostima u kojima sudjeluju. Voditelji aktivnosti su stručne osobe sa završenim edukacijama i licencama, a stručno vođene aktivnosti odvijat će se kroz školu plivanja, sportske aktivnosti, kreativne radionice i mnoge druge. Sve aktivnosti u Kampu moći će se pratiti putem Facebook stranice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater