JE LI MOGUĆE?

Nitko nije izlicitirao prostor u kojem je bio pulski McDonalds pa ide ponovo na licitaciju. Nudi se i atraktivni veliki prostor na rivi. POGLEDAJTE CIJENE

| Autor: Doria MOHOROVIĆ, Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Bivši "mek" u centru Pule

Bivši "mek" u centru Pule


Dogodilo se ono što je malo tko očekivao - nitko nije izlicitirao poslovni prostor u kojem se četvrt stoljeća nalazi pulski McDonalds, na adresi Laginjina 1 u centru grada.

Prostor nije pronašao zakupca na prethodnoj licitaciji pa će ići ponovo na licitaciju zakazanu za srijedu 13. travnja u 12 sati.

Riječ je o prostoru površine od 321 četvornog metra ugostiteljske namjene (restoran ili lounge bar) čija je početna cijena 80 kuna po četvornim metru, odnosno ukupno 25.680 kuna mjesečno.

Jamčevina iznosi 128.400 kuna, a potencijalni zakupci mogu razgledati prostor 28. ožujka od 10.55 do 11 sati.

"S obzirom na upite, a tako i potencijalne ponuditelje koji su razgledavali prostor i time iskazali interes za zakup, teško je nagađati zbog kojeg razloga u konačnici za taj prostor nije bila zaprimljena niti jedna prijava", objašnjavaju iz Grada.

Na pitanje je li previsoka cijena odvratila zakupce, iz Grada odgovaraju da je početni iznos zakupnine odredilo Gradsko vijeće, i to Odlukom o utvrđivanju zakupnine, zona i djelatnosti u poslovnom prostoru Grada Pule. Njome se iznos zakupnine određuje u skladu s namjenom i površinom poslovnog prostora te zonom u kojoj se nalazi.

Inače, na posljednjoj licitaciji zakupljena su samo tri od ukupno deset ponuđenih poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule. Najveći od njih, onaj u prizemlju zgrade na adresi Smareglina 7, površine od 21,13 četvornih metara, izlicitirala je Janja Ličanin Vasić, vlasnica obrta La amisha, za obavljanje uredske djelatnosti. Prostor je izlicitiran po početnoj mjesečnoj zakupnini od 1.056 kuna, odnosno 50 kuna po kvadratu.

Prostor od 19,2 kvadrata na adresi Porta Stovagnana 9 izlicitirao je Sejad Aziraj, vlasnik obrta Adesign, po početnoj mjesečnoj zakupnini od 576 kuna, odnosno 30 kuna po kvadratnom metru, a služit će mu za obavljanje proizvodne djelatnosti - proizvodnje pletene i kukičane odjeće.

Najmanji prostor, onaj od 17,5 kvadrata u Veronskoj 3, zakupilo je trgovačko društvo Print studio modus koje će ondje obavljati postolarsku djelatnost, uz mjesečnu zakupninu od 702 kune, odnosno 40 kuna po kvadratu.

Na idućoj licitaciji, skupa s bivšim McDonaldson, ukupno će se naći 14 gradskih poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama.

Po početnoj cijeni od 60 kuna po kvadratu naći će se i drugi veliki atraktivan prostor od 408 kvadrata, onaj na adresi Riva 2, koji je također predviđen za djelatnost restorana.

Predmet licitacije bit će i prostor u Flaciusovoj 10, a riječ je o 209,65 kvadrata koji se nude po početnoj cijeni od 60 kuna. Namjena je uslužna, agencijska, trgovinska i ugostiteljska. Nije dopuštena prodaja suvenira i sezonske robe, opreme za more i plažu.

Na licitaciju po početnih 90 kuna ide i 187,5 kvadrata prostora na Forumu 13, u kojem je također predviđen restoran.

U Ulici Sergijevaca nude se tri nekretnine, i to one na kućnim brojevima 21, 36 te 49 i 51 (bivši Oviesse). Prvi (132 kvadrata) se nudi po početnih 50 kuna, drugi (91 kvadrat) po 50, a treći (201 kvadrat) po početnih 40 kuna po kvadratu. Namjena sva tri prostora je trgovinska, uz naglasak na brendirane proizvode.

U Carrarinoj 7 po početnih 40 kuna daje se u zakup 103,2 kvadrata, a namjena je obrazovna - škola stranih jezika.

U Mletačkoj 8 nalazi se prostor od 148,5 kvadrata čija je namjena uslužna, agencijska i trgovinska, a koji se nudi po početnih 50 kuna.

U Zagrebačkoj 10 daju se u zakup 84,63 kvadrata po 60 kuna za trgovinski djelatnost, izuzev prodaje opreme za more i suvenira.

Ostale nekretnine manje su kvadrature: u Istarskoj 18 na raspolaganju su prostori od 26, 84 i 17 kvadrata u kojima se može obavljati trgovinska djelatnost, naravno, izuzev spomenutih rekvizita za plažu.

Na Trgu 1. svibnja 4 daje se u zakup 19,71 kvadrat po početnih 100 kuna, a u Ciscuttijevoj 12 po istoj cijeni - 19,73 kvadrata.

Poslovni prostori daju se u zakup na rok od deset godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater