KVARAT STOLJEĆA

McDONALDS PULA ODLAZI NAKON 25 GODINA Saznajemo zašto, što će biti s radnicima, kakva je sudbina prostora...

| Autor: Ružica KORACA
Pulski McDonalds radi još četiri dana

Pulski McDonalds radi još četiri dana


McDonalds u centru Pule zatvara se u nedjelju nakon čak 25 godina rada na toj lokaciji.

Da je to definitivno - potvrdili su nam sami radnici, ali i u Službi za odnose s javnošću ove tvrtke.

- McDonald's u centru Pule nakon 17. listopada zatvara vrata, a razlog tome je utjecaj pandemije na poslovanje, ali i to što je restoran izgubio dio gostiju nakon otvaranja drugog pulskog restorana, McDrivea, krajem 2019. godine. Poslovanje smo zato odlučili preusmjeriti na lokaciju koju gosti češće posjećuju. Uspjeli smo se organizirati tako da zatvaranje restorana neće rezultirati gubitkom posla niti za jednog djelatnika. Naime, sve kolege koje su radile u McDonald'su u centru Pule već su raspoređene na nove lokacije, odgovorili su iz tvrtke.

Nismo dobili odgovor na pitanje hoće li se možda umjesto ovoga koji se zatvara otvoriti novi restoran na drugoj lokaciji.

Nagađanja o zatvaranju McDonald’sa u Laginjinoj ulici u Puli krenula su još prije nekoliko mjeseci. Doduše, pričalo se da će se to dogoditi za godinu dana, a ne već koncem ovog tjedna.

Prostor kojeg napušta popularni "Mek", a u kojem se u vrijeme Jugoslavije nalazio također restoran, popularni Ekec, u vlasništvu je Grada Pule, pa smo upit vezan uz ovu tematiku poslali i gradskim ocima.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić odgovorio nam je da mu je žao zbog zatvaranja. "Nadam se da će taj prostor brzo opet imati najmoprimca", kazao je.

Nakon što dosadašnji zakupac iz njega izađe, poslovni prostor ide na javni natječaj, u skladu s uvjetima i namjeni koju prethodno utvrdi Grad, odgovorili su iz Komunalne palače.

Radnici su nam jučer rekli da ne smiju davati informacije za medije. Međutim, neslužbeno doznajemo da postoji više opcija: neki su premješteni u druge restorane, drugi odlaze u mirovinu.

Inače, ovaj restoran bio je mjesto druženja svih generacija. Nakon predstave u kazalištu ili filma u kinu, ali i izlaska, odlazilo se tamo. Upoznavanja, zaljubljivanja pa čak i brakovi dio su priče ovog mjesta. Brojni rođendani slavljeni su u ovom restoranu. Stvarane su uspomene dugih dvadeset i pet godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom