USKORO LICITACIJA

Grad Pula daje u zakup deset poslovnih prostora. BIVŠI McDONALD'S POSTAJE LOUNGE BAR? 

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Bivši "Mek" u Laginjinoj (snimila M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Bivši "Mek" u Laginjinoj (snimila M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Za tri tjedna, 11. ožujka, u Komunalnoj će se palači točno u podne održati licitacija deset gradskih prostora.

Među njima je i atraktivan prostor u Laginjinoj 1 iz kojeg se nakon četvrt stoljeća poslovanja koncem prošle godine iselio Mcdonald's.

Uprava tvrtke donijela je odluku o zatvaranju popularnog restorana brze hrane nedugo nakon što je restoran istog lanca otvoren u sklopu trgovinskog Centar Pula City Mall. Riječ je o prostoru površine od 321 četvornog metra koji se daje u najam po početnoj cijeni od 80 kuna po kvadratu, uz jamčevinu od 128.400 kuna.

U ovom će se prostoru i ubuduće moći obavljati djelatnost restorana, a moguće je otvoriti i lounge bar. Puležani će se sjetiti da je prije McDonaldsa na ovom mjestu u centru Pule 80-ih godina također poslovao restoran, popularni Ekec u kojem se nudila kuhana hrana. Mogla se ovdje pojesti pašta sa šugom, rižoto ili neko drugo konkretno jelo.

Osim ovog, na licitaciji će se naći i niz drugih prostora: 19,7 kvadrata u Ciscuttijevoj 12 po početnoj cijeni
od 60 kuna, i to za prodaju brendirane odjeće. U Veronskoj 3 u zakup se daju 17,5 kvadrata po početnih 40 kuna za postolarsku djelatnost. Tu već desetljećima posluje poznata postolarska obitelj Idrizi pa je moguće da se najam nakon isteka roka produljuje.

U Zagrebačkoj 10 nudi se 84,6 kvadrata po početnih 84 kune za trgovinsku djelatnost. Na Trgu 11. svibnja 4 Grad daje u zakup 19,7 kvadrata poslovnog prostora za trgovinsku djelatnost po početnoj cijeni od 19,7 kuna, dok u Smareglinoj traži 50 za svaki od 21,1 kvadrat za uredsku, agencijsku ili trgovinsku djelatnost.

U Istarskoj ulici 18 na raspolaganju je 17 kvadrata po 80 kuna, a radi se o prostoru u kojem se mogu prodavati suveniri i sezonska roba - oprema za more i plažu.

Nadalje, u Istarskoj ulici 18 Grad daje u zakup 26,8 kvadrata po početnih 80 kuna za trgovinsku i tzv. ostalu djelatnost (suveniri, roba za plažu). Na koncu, na licitaciji će se naći i poslovni prostor od 78 kvadrata u Banovčevoj 2 koji će se nuditi po najvećoj početnoj cijeni od sto kuna po kvadratu. Tu se može obavljati uredska, agencijska, financijska, telekomunikacijska i djelatnost osiguranja.

Očevid poslovnih prostora bit će 23. i 24. veljače. Poslovni prostori daju se u zakup na rok od deset godina. Djelatnost u poslovnom prostoru mora se obavljati cijele kalendarske godine, osim u uvjetima pod kojima je korištenje prostora djelomično onemogućeno u trajanju od najviše 30 dana, bez krivnje zakupnika, te u slučajevima adaptacije za trajanja zakupa, uz predočenje dokaza u pisanom obliku.

Prije podnošenja ponude, natjecatelji su obvezni provjeriti kod nadležnih državnih tijela je li određena namjena pravno i tehnički moguća u određenom prostoru. U suprotnom, iz Grada napominju da ne snose nikakvu odgovornost za eventualnu nemogućnost obavljanja djelatnosti u određenom prostoru.

U slučaju da prostor nije u stanju prikladnom za obavljanje djelatnosti, a što je prethodno utvrđeno objavljenim natječajem, zakupnik je dužan dovesti ga u stanje potrebno za obavljanje djelatnosti ulaganjem vlastitih sredstava. Ulaganja zakupnika u poslovni prostor vrše se isključivo sukladno pisanoj suglasnosti nadležnog tijela Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter