vidjet će što će dalje

NISU USPJELI PRONAĆI KVALITETNE RADNIKE Galerija slastica YoYo u Puli zatvorena već tri mjeseca

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Yo Yo slastičarnica

Yo Yo slastičarnica


Mnogi Puljani, ljubitelji finih slastica, nemalo su se iznenadili kad su kod "roza" zgrade naišli na zatvorena vrata njihove omiljene Galerije slastica YoYo. Pored ulaza dočekala ih je poruka da slastice mogu naručiti pozivom na mobitel ili putem internetske stranice, uz besplatnu dostavu.

Ingrid Latin Mattias, vlasnica prodavaonice i proizvodnog pogona koji se nalazi u Štinjanu, objašnjava da su zatvoreni već tri mjeseca, a razlog nije kriza ili nedostatak potražnje, nego nemogućnost pronalaska kvalitetne radne snage. Naime, uoči same sezone u roku od samo sedam dana napustila ih je radnica koja je, veli, pronašla novo radno mjesto u velikoj, stabilnoj firmi.

Torta za 30 osoba

- Obučavanje novog radnika u tako kratkom roku bilo bi jako zahtjevno. Pred ljeto nismo bili u stanju organizirati rad i educirati radnika u našem pogonu. Oni bi trebali naučiti nešto o samom proizvodnom procesu, o proizvodima. Ne možete čovjeka koji bi bio s nama sedam dana zaposliti u prodavaonici gdje mora komunicirati s klijentima. Naime, osim slastica izloženih u samoj prodavaonici, na zahtjev klijenta radimo i po narudžbi i ono čega nema u redovnoj prodaji. Recimo, ako klijent zatraži tortu za 30 osoba tog i tog sastava, mora mu se pružiti informacija, objašnjava Latin Mattias.

Licitacijske cijene u centru

- Vidjet ćemo što dalje. Tražit ćemo radnike krajem kolovoza, odnosno početkom rujna, kad sezona bude pomalo jenjavala. Sad su svi kvalitetni radnici već zaposleni, kaže naša sugovornica, ne isključujući mogućnost da se galerija slastica na jesen opet otvori.

Stanovnici Pule, Fažane, Valbandona i Vodnjana zasad mogu isključivo naručiti kolače i torte, a narudžba vrednija od stotinu kuna dostavit će im se besplatno. Dostava na ostale lokacije na Puljštini naplaćuje se od 20 do 30 kuna, ovisno o kilometraži.

Na pitanje planiraju li se možda preseliti u uži centar Pule, kaže da su trenutačno u vlastitom prostoru, te da ne mogu pratiti licitacijske cijene u centru.

- Pokušali smo jednom, ali to nam je bila utopija, zaključuje Ingrid Latin Mattias.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of