ANTICA

LINDARSKI KRIŽ: Nova pazinska slatka točka

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Novootvorena slastičarnica Antica na Lindarskome Križu (D. ŠIŠOVIĆ)

Novootvorena slastičarnica Antica na Lindarskome Križu (D. ŠIŠOVIĆ)


Novu slatku točku dobio je Pazin ovog vikenda otvorenjem slastičarnice Antica na Lindarskom Križu. Smještena je odmah uz proizvodni pogon slastičarskog obrta Antica, vlasnice Alide Vadanjel, a za razliku od prodavaonice u Pazinu gdje se kolači mogu samo kupiti, ovdje na Lindarskom Križu može se sjesti i kušati ih na licu mjesta, pa i popiti kavu ili neki drugi napitak.

Nova pazinska lokacija za slatku marendu nalazi se malko izvan grada, ali na prometno frekventnom i atraktivnom položaju. U ponudi je sam redovit asortiman od nekoliko desetaka vrsta malih kremastih i suhih kolača, raznolik izbor torti po kojima je obrt Antica nadaleko poznat, i nezaobilazni tradicijski istarski kolači, među njima i "pazinski cukerančić" koji je inicijativom i Alide Vadanjel nedavno zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

U toplije doba godine gosti će moći sjesti i na terasu ispred slastičarnice, a prilika za slatki predah zasigurno će privući i turiste koji tijekom sezone obitavaju u brojnim smještajnim objektima u široj okolici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini