DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

Nikola Dujmović novi "mali" rovinjski gradonačelnik


Učenik šestog razreda Osnovne škole "Juraj Dobrila", Nikola Dujmović novi je gradonačelnik Dječjeg gradskog vijeća Rovinj, a njegovi zamjenici Matija Družetić iz O. Š. "Vladimir Nazor" i Marta Poropat iz O. Š."Bernaro Benussi". Njihov je izbor, voljom većine potvrđen na konstituirajućoj sjednici Dječjeg vijeća grada Rovinja, održanoj u staroj Gradskoj vijećnici.

Naime, od ukupno prisutnih petnaest dječjih vijećnika, od kojih je devet podnijelo kandidaturu i navelo čime bi se bavili i za što zalagali ukoliko dobiju priliku, najmlađi stanovnici grada i predstavnici svojih škola, izabrali su najbolje među sobom. Konstituirajućoj sjednici, inače četvrtom po redu sazivu Dječjeg vijeća Rovinja, nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Rovinja Valerio Drandić i nekolicina "starijih" gradskih vijećnika, kao i gradonačelnik Rovinja, dr. Marko Paliaga i njegov zamjenik Marino Budicin.

Dodajmo i da su dječja razmišljanja i problemi koje oni uviđaju na terenu- poput nedostatka igrališta, prostora za mlade i edukativnih radionica bili u fokusu njihovog interesa. Ujedno, mladi su predstavnici grada iskazali veliki entuzijazam, volju i energiju koju posjeduju, a što je najvažnije i želju za napretkom i boljitkom problema koji njih tište. Veliku ulogu u njihovom sigurnom nastupu i definiranju problema i želja, pružila im je njihova nastavnica i mentorica Arabela Gašpić.

Dodajmo, i kako je sjednicu otvorio gradonačelnik Paliaga, koji je novoizabranim predstavnicima Dječjeg gradsko vijeća zaželio sreću i uspješan rad te poručio da su im odrasle kolege vijećici tu da im u svakom trenutku pomognu. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter