NE ZNA SE KADA NI KAKO

FOTO / NESTALA POPULARNA ATRAKCIJA ISPOD ŠTINJANSKE UTVRDE PUNTA CHRISTO! Pogledajte što je ostalo od visećeg drvenog mosta čije su fotografije obišle svijet 

| Autor: Duška PALIBRK


Drveni viseći most nad morem ispod štinjanske utvrde Punta Christo - srušen je. Ne zna se točno ni kada ni kako - oluja ili ljudska ruka, ali nema ga više nad strmom uvalom, nedaleko od svjetionika na rtu Proština. Ostale su samo rasturene drvene grede i olinjali konopci, razbacani po stijenama na obje strane strme obale koje je povezivao. Stoji tu još i veliki tobogan nad morem, i on već sav raskliman i neupotrebljiv.

Još donedavno viseći most kraj Štinjana predstavljan je u domaćim medijima kao atrakcija broj jedan u Puli. I gradonačelnik Boris Miletić reklamirao ga je neki dan na svojem profilu, a na Instagramu je već godinama planetarno poznat. Naravno, najjači promotori bili su mu mladi Britanci, gosti glazbenih festivala koji su održavani u štinjanskoj utvrdi Punta Christo.

Fotogeničan, kakav je bio, usred prekrasne divlje prirode, s pogledom na pučinu i brijunsko otočje, most je samo dio ovdašnjih atrakcija, sve ručno rađenih kreacija iz prirodnih i recikliranih materijala, djelo spomenutog (pod)stanara (?) u romantičnom kamenom zdanju ugaslog svjetionika.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum