KAKVI LJUDI?

NENAD GLUŠICA, Puljanin kojeg su stanodavci željeli izbaciti iz stana zbog rođenja djeteta: "Kad se vidi oglas za drugi stan, sve je jasno…"

| Autor: Marcello ROSANDA
Oglas za stan, slučaj Nenad Glušica (snimio LUIGI)

Oglas za stan, slučaj Nenad Glušica (snimio LUIGI)


"Nemaju se za što uhvatiti pa svašta izmišljaju. Kažu da smo premještali namještaj, a sve zaista sitne preinake radili smo u dogovoru s njima, što je lako provjerljivo iz poruka na mobitelu", kaže Nenad Glušica, Puljanin kojeg su stanodavci željeli izbaciti iz stana svega nekoliko dana prije nego su on i supruga dobili dijete.

- Optužili su nas da imamo životinje, a zapravo smo samo povremeno hranili jednu uličnu mačku, i to dalje od stana. Nedugo potom su na ulazna vrata okačili znak zabrane životinjama. Također, izmislili su priču da su nam ponudili njihov drugi stan, jer su ga istovremeno oglašavali. Za sve to imamo pisane dokaze, kaže Glušica i napominje da je na spomenutom oglasu za drugi stan jasno navedeno da traže par bez djece, što ide u prilog tvrdnji da im je ustvari od početka bio problem Martinino i Nenadovo nadolazeće dijete.

Potpuno je legitimno da stanodavci sami biraju kome će iznajmiti svoju nekretninu, pa shodno tome imaju sva prava otkazati nekome ugovor ukoliko to žele, čak i bez posebnog razloga. Međutim, nedopustivo je i nehumano, a i potencijalno kazneno djelo, na ovakav način priređivati bilo kakav oblik stresa trudnici, pogotovo u kasnom stadiju trudnoće. Identitet stanodavaca iz ovog slučaja nije nužno ni relevantno otkriti.

Nenad Glušica

Nenad Glušica

- Mogli su nam jednostavno dati normalan zakonski rok za iseljenje. Izbjegli bi svaku daljnju prepirku. Naći stan tijekom sezone gotovo je nemoguće, pa su nam mogli izaći ususret kako zbog djeteta, tako i u ime petogodišnjeg korektnog odnosa. Kad sam gazdarici rekao da Martina nije u stanju da se možemo seliti, ona mi je lakonski odgovorila da Martina ni neće seliti stvari, nego ja s prijateljima. Pokušao sam joj objasniti da nije problem fizički odnijeti stvari, nego u nečem drugom, ali uzalud, naglašava Glušica.

Njegova očajna trudna djevojka susjedima je ostavljala poruke ne bi li ih informirala da traže stan.

- Sve je to negativno utjecalo na nju. Možete zamisliti što svaki manji stres znači ženi u drugom stanju. Pitam se čime smo to zaslužili. Htjeli smo samo malo mira dok se dijete ne rodi i dok prođe sezona, ističe Glušica.

Nakon intervencije njihovog odvjetnika stanodavci su ipak popustili te produžili rok iseljenja. Međutim, nisu stali na tome, pa su pritom potpuno neopravdano počeli potraživati još dvije stanarine na ime farbanja stana.

- Pokušali su nam izvući još novaca po sistemu "ako prođe, prođe", da bi samo nekoliko dana kasnije potpisali zapisnik u kojem tvrde da nemamo nikakvih dugovanja. Pametnom dosta. Sve ovo iznosim da ljude upozorim na moguće slične probleme, ali želim apelirati i na stanodavce da ne slijede ovaj grozan primjer i da budu humani. Zahvaljujući pažnji mnogih dobrih ljudi koji su nam nudili pomoć, u međuvremenu smo se snašli i uselili u novi stan. Zahvaljujem svim susjedima jer smo sa svima, osim sa stanodavcima, bili i ostali u dobrim odnosima, zaključio je Glušica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom