SVE PRAZNIJI CENTAR PULE

NEMA MUŠTERIJA, GOMILAJU SE GUBICI: Zatvoren kultni Alkar, riječki Rio nakon 60 godina odlazi iz Pule, u Smareglinoj ulici RADE SAMO TRI TRGOVINE

| Autor: Borka PETROVIĆ
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Nemam više što, ne mogu gomilati dugove, pokušat ću prodati inventar i odlazim. Gradskoj upravi očito nije bitno da im sve više prostora zjapi prazno. Nismo mislili da ćemo ovako završiti, zaključuje rezignirano Dijana Teodorović, vlasnica kafića preko puta kazališta koji uskoro zatvara svoja vrata

 

Posrnuće Uljanika i otvaranje trgovačkog centra na Stoji, u kombinaciji s visokim gradskim najmovima, uništili su centar grada. Nakon opustjele Ulice Sergijevaca i poluprazne Zagrebačke, kao nova žrtva pala je Smareglina ulica kod gradske tržnice te obližnji Trg 1. svibnja. Dućani su se pozatvarali jedan za drugim - Triumf, dućan Sapori s talijanskim delicijama, zatim Moda sport outlet, trgovina Zelena s ekološkim proizvodima… Dio ih pak planira otići do kraja mjeseca.

Na samom uglu ulice zatvoren je Alkar, kultni kafić koji je obitelj Rađa otvorila davne 1972. godine. Nažalost, ostvarilo se ono što je njegov vlasnik Edi Rađa priznao našoj novinarki prije nekoliko mjeseci, no puno prije nego što je to mislio, da će zatvoriti kafić jer se samo gomilaju gubici.

Iz prostora do njega, na Trgu 1. svibnja, uskoro odlazi riječka Rio trgovina, i to nakon punih 60 godina poslovanja.

- Imamo rasprodaju prije zatvaranja, ovdje smo do kraja travnja, ne isplati se više, nažalost, veli nam prodavačica Ana, dodajući da je Smareglina ulica u zadnje vrijeme totalno opustjela i da ovuda više nitko ne prolazi. Kaže da sigurno ne bi otišli da najam nije tako visok ili da barem ima ljudi, ali kako u poslijepodnevnim satima u gradu više nema nikoga, nitko ništa ne kupuje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini