EURO SVE BLIŽE

Neki pulski ugostitelji već imaju cijene u kunama i eurima. Provjerili smo kako su cijene macchiata i ostalih pića pretvorene u novu valutu

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Macchiato

Macchiato


Iako su tek od 5. rujna obavezni isticati dvojne cijene, one u kunama i eurima, rijetki su pulski ugostiteljski objekti, ali i trgovine, poput poznate njemačke drogerije, to učinili već sad.

U jednom restoranu kažu da su prešaltali cijene prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke i da nipošto nisu zaokruživali cifre naviše, čega se plaše mnogi Puležani, ionako opterećeni drastičnim poskupljenjima namirnica i energenata.

"Ja sam računao po tečaju 7,5 mada su neki koristili 7,0", kaže nam pulski ugostitelj, koji dodaje da je dvojne cijene istaknuo informativno. Na vrijeme, da se zna.

U jednom pulskom kafiću to izgleda ovako: espresso, koji košta 8 kuna, ide na 1,06 eura. Macchiato, koji je 9 kuna, "seli" na 1,20 eura.

Veliki macchiato je 12 kuna i to postaje 1,60 eura. Dakle, doslovno je podijeljena cijena u kunama sa 7,5.

Podsjetimo, nakon što se uvede obavezno paralelno iskazivanje cijena u kunama i eurima 5. rujna slijedi nekoliko mjeseci prilagodbe, a potom se kune ukidaju od početka 2023.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater