RUDOLF GRUM PRIJE POLA GODINE OTIŠAO U MIROVINU, JOŠ NEMA NASLJEDNIKA

NATJEČAJ ZATVOREN PRIJE TRI MJESECA Za šefa otpada 30-ak kandidata, Stari ne želi nikoga, a grad je i dalje prljav

| Autor: Chiara BILIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Među onima koji su predali papire za voditelja odjela čistoće je i poslovođa u Herculanei zaposlen od 2014. godine koji ima sve potrebne kvalifikacije propisane natječajem. No, s obzirom na to da ni on očigledno nije izabran na mjesto Rudolfa Gruma, čini se da jednostavno ne ispunjava neke posebne uvjete direktora Starog

Iako je od zatvaranja javnog natječaja Herculanee za rukovoditelja djelatnosti gospodarenja otpadom prošlo gotovo tri mjeseca, još uvijek nitko nije zaposlen na to radno mjesto. Neslužbeno doznajemo da se na taj oglas objavljen početkom travnja prijavilo čak 30-ak kandidata, od kojih barem jedan ispunjava sve uvjete iz natječaja. U međuvremenu su pulske ulice i dalje zagušene smećem, novi sustav gospodarenja otpadom ne funkcionira, dok se u tom gradskom komunalnom poduzeću na svaki naš upit brane šutnjom ili pak polovičnim informacijama.

Informiranje

Zašto još uvijek nitko nije zaposlen, koliko se osoba prijavilo na natječaj, ima li među njima djelatnika tog poduzeća te provode li se uopće razgovori s kandidatima, upitali smo upravu Herculanee, ali jedino što smo iz odgovora uspjeli zaključiti je da ta gradska firma očito ne posluje po načelu transparentnosti. Ukratko, nismo saznali gotovo ništa.

- Odluku o odabiru najboljeg kandidata donijet će pravna i kadrovska služba, pri čemu Herculanea ima mogućnost odabira vanjskog ili kandidata unutar društva, kao i mogućnost drugačijeg organizacijskog rješenja kao što smo već i navodili. Po donošenju odluke o odabiru najboljeg kandidata bit ćete pravovremeno informirani, poručuju iz gradskog komunalca.

Da bi cijela stvar bila još bizarnija, dugogodišnji voditelj odjela čistoće Rudolf Grum - u čije su vrijeme ulice bile čiste, a sustav funkcionirao puno bolje - u mirovinu je otišao još prije pola godine, a kako neslužbeno doznajemo, svoj je odlazak direktoru Igoru Starom najavio čak godinu dana unaprijed. No, čini se da Starom čak ni punih 12 mjeseci nije bilo dovoljno da odluči tko će zamijeniti Gruma na čelu najvažnijeg odjela ovog gradskog poduzeća. To je, naravno, potpirilo glasine da se ta pozicija čuva za nekog "podobnog", ali i da direktor uopće ne namjerava nikoga zaposliti jer smatra da je to trošenje resursa.

Iz pouzdanog izvora saznajemo da je papire za to radno mjesto predalo 30-ak ljudi, a među njima je i poslovođa u Herculanei zaposlen od 2014. godine koji ima sve potrebne kvalifikacije propisane natječajem. No, s obzirom na to da ni taj kandidat očigledno nije izabran na mjesto Rudolfa Gruma, čini se da jednostavno ne ispunjava neke očito posebne uvjete koje zahtijeva direktor Stari. A nitko ne zna o čemu se točno radi.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of