Traje do 17. veljače

Natječaj za Smotru rovinjske fotografije


Otvoren je natječaj za ovogodišnju, devetu po redu Smotru rovinjske fotografije. Riječ je o izložbi poticajno-nagradnog karaktera, a prvonagrađeni autor dobiva mogućnost izlaganja svojih radova u toku 2019. godine i to na samostalnoj izložbi u Photo Art Gallery "Batana" s katalogom.

Na natječaj će se primati crno-bijele fotografije i fotografije u boji, bez obzira na stilsko određenje, proces snimanja i način obrade, a pravo sudjelovanja na izložbi imaju svi punoljetni autori s prebivalištem u Rovinju i općinama Žminj, Kanfanar i Bale.

Tema ovogodišnjeg natječaja je "kontrast".

Riječ kontrast u fotografiji znači, kako objašnjavaju iz CVU Batane, da najmanje dva elementa moraju biti u odnosu suprotnosti, a mogućnosti su brojne: razlike po veličini, obliku, strukturi, boji, kvaliteti i još mnogo drugih odnosa. Također, napominju kako ova tema zahtijeva malo razmišljanja, mašte i znanja, a nekada autor tek nakon što pregleda svoje fotografije shvati kako je nesvjesno snimio upravo kontrast.

Za sve upite i informacije o tome koja su pravila sudjelovanja, odnosno predaje radova, autori se mogu obratiti na e-mail adrese: cvu_batana@hotmail.com ili smotra_rf@hotmail.com. Pratiti mogu i stranicu www.cvu-batana.com ili nazvati ured CVU Batane na broj 052-830711. Posljednji dan za slanje, odnosno primanje fotografija je 17. veljače, potom se fotografije pregledavaju i odabiru do 24. veljače, dok će otvorenje izložbe "9. Smotra rovinjske fotografije" biti održano 16. ožujka. (A. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini