NAJNOVIJENA PORTARATI

NASTUPIO ZBOR ENCIJAN SLOVENSKOG KULTURNOG DRUŠTVA ISTRA: Dobro raspoloženje uz raznoliki repertoar

(Arhiva)

Kao solistica, nastupila je Marinela Malić, gošća, prijateljica ovoga zbora te nadahnuto otpjevala "I will always love you" i "Med iskrenimi ljudmi"

Koncert zbora Encijan Slovenskog kulturnog društva upriličen je u nedjelju navečer na Portarati. Ovaj je koncert trebao biti održan početkom ljeta, ali tada je odgođen zbog nogometne utakmice hrvatske reprezentacije, a odabirom ovoga termina, organizatori su željeli produžiti ljetnu sezonu.

Program je započeo citarskim koktelom, kako su ga nazvali organizatori, "Pot do srca", a nastupio je svirač citre Peter Napret. Potom je nastupio zbor Encijan koji je izveo pjesme "Lepo je biti muzikant", "Lipa" i "Honga paj", a nakon toga su violinist Srećko Savretić uz pratnju Sandra Vešligaja (klavir) izveli "You raise me up", da bi zbor potom interpretirao "Aleluju", (Glavnik /Jauk /Mustajbašić).

Kao solistica, nastupila je Marinela Malić, gošća, prijateljica ovoga zbora te nadahnuto otpjevala "I will always love you" i "Med iskrenimi ljudmi".

U nastavku programa uslijedio je ciklus vrlo različitih pjesama od "Da te mogu pismom zvati", "Ružo crvena", "Bele ladje", Dan ljubezni", "Zeleni Jure" i "Naša fešta", a predstavili su se i muška klapa Histri, sastavljena od članova Encijana te vokalna grupa Ad hoc.

Kao solisti na koncertu su se predstavili: Milica Markezić, Lili Starčić, Nađa Martinčić, Dino Rakić, Marino Grabović i Branko Velimirović.

Zborom je ravnala dirigentica Paola Stermotić, koja je i umjetnička voditeljica, a napomenimo da svirač citre Peter Napret dolazi iz Slovenije i da je međunarodno poznat u svojoj struci.

Instrumentalna pratnja zboru bili su Alen Belullo (gitara i mandolina), Tomo Divić (bas gitara), Srećko Savretić (violina) i Sandro Vešligaj (klavir).

Organizator koncerta bilo je Slovensko kulturno društvo Istra iz Pule i Turistička zajednice Grada Pule. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam