"GAUDETE"

KONCERT U MORNARIČKOJ CRKVI U PULI Encijan i gosti poručili: "Radujte se!"

| Autor: Mladen RADIĆ

Božićni koncert je u Mornaričkoj crkvi u Puli održao Mješoviti pjevački zbor Encijan s gostima, instrumentalnim ansamblom ESTA, Acoustic duom SoundKeepers i Anamarijom Bukovnik.

Naziv koncerta bio je "Gaudete", što je bila prva pjesma koju je zbor izveo, a ujedno i poruka koncerta - "Radujte se". U 15-ak skladbi oživjeli su duh Božića, izvevši neke poznate skladbe poput "U to vrijeme godišta", neizostavne "Sveta noć" i "Bijeli Božić" da bi nastup okončali s "Cin, cin, cin, zvončeki pojejo", a radi se o slovenskoj verziji popularnih "Zvončića" odnosno "Jingle bells".

Encijan je zbor koji od 2005. djeluje pri Slovenskom kulturnom društvu Istra iz Pule, a dirigentica je Ina Cerovečki. S njima u pratnji nastupa Instrumentalni ansambl ESTA koji čine pijanistica i stalna korepetitorica Ema Ulemek, violinist Srećko Savretić i gitarist te basist Tomo Divić.

Oni su izveli dvije skladbe, a na Lennonovoj "Happy Xmas (War is over)" pridružila im se mlada pulska nagrađivana violončelistica Anamarija Bukovnik. Dvije skladbe izveo je i Acoustic Duo SoundKeepers. Ovaj ženski duo iz Pule postoji od 2005., a čine ga studentice završne godine diplomskog studija glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli: Antonella Mendiković Đukić na vokalu i Ema Ulemek za klavijaturama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini