JOŠ JEDNA TUŽNA ZIMA U CENTRU PULE

NAKON LJETA PUSTOŠ Zatvaraju se trgovine u Ulici Sergijevaca kao na traci, prodavači ostaju bez posla. Nakon 18 godina otišla Obuća, uskoro će i OVS...

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Neven LAZAREVIĆ

Najgore od svega je što za te prazne prostore u samom srcu grada nitko ne iskazuje interes da ih uzme u najam, nikakvi poznatiji brendovi koji očito hrle u trgovačke centre na periferiji. Priznaju nam to i u Gradu. Kažu da za poslovni prostor gdje je dosad bila Obuća nisu primili niti jedno pismo namjere

Još je jedan prostor u najužem centru grada ispražnjen, još se jedan dućan ugasio. Onaj Obuće u Ulici Sergijevaca. Uskoro će u istoj ulici i jedan od butika znane marke OVS biti zatvoren. Potvrđuju nam to iz Grada Pule. Nedavno je zatvorena i mala trgovina s obućom na sredini bivše Prvomajske, zatim butik na početku, gledajući iz smjera Portarate. Prema svemu sudeći, u centru grada nas očekuje još jedna prilično tužna zima.

U riječkoj tvrtki Obuća kratko su objasnili da, nakon što su prije nekoliko dana zatvorili onu u Ulici Sergijevaca, u Puli ne misle otvarati nikakvu novu trgovinu. Dućan, u kojem su nudili i poznate talijanske brendove, u gradskom je vlasništvu. Stoga smo upitali Grad što će sada biti s tim prostorom. Pojasnili su nam da je tvrtka Obuća bila u zakupu poslovnog prostora više od 18 godina. Ugovor s Riječanima sklopljen je 21. svibnja 2001., a prestao je važiti s prvim danom listopada, kada je prostor vraćen Gradu. Obuća je za njega plaćala 166 kuna po četvornom metru, odnosno 23.572 kune mjesečno.

- Trenutno je u pripremi raspisivanje natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada, a očekuje se da će biti objavljen do kraja ove godine, navode iz Grada.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater