Do 28. listopada

Nakon gotovo godinu dana raspisan drugi natječaj za imenovanje ravnatelja Istarskog narodnog kazališta

Ravnatelj se imenuje na temelju javnog natječaja na vrijeme od četiri godine, a na temelju četverogodišnjeg programa koji obvezno sadrži financijski i kadrovski plan predloženog programa. Ravnatelja imenuje i razrješava Gradsko vijeće Grada Pule na prijedlog Kazališnog vijeća

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Nakon gotovo godinu dana od prvog natječaja, raspisan je ponovni, drugi natječaj za imenovanje ravnatelja Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Natječaj je otvoren do 28. listopada, a za ravnatelja Kazališta može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete: završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu (VII/1) sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju s područja društvenih ili humanističkih znanosti ili umjetničkog područja; najmanje pet godine radnog staža na rukovodećim poslovima u kazališnoj djelatnosti ili deset godina rada u kulturi; stručne, radne i organizacijske sposobnosti za obavljanje poslova ravnatelja, poznavanje jednog svjetskog jezika, te da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak.

Ravnatelj se imenuje na temelju javnog natječaja na vrijeme od četiri godine, a na temelju četverogodišnjeg programa koji obvezno sadrži financijski i kadrovski plan predloženog programa. Ravnatelja imenuje i razrješava Gradsko vijeće Grada Pule na prijedlog Kazališnog vijeća.

Prisjetimo se, nedavno su imenovani novi članovi Kazališnog vijeća - predstavnici Grada, a to su Vito Paoletić, Sanela Pliško i Majkl Mikolić. Podsjetimo, bio je to treći natječaj za članove Kazališnog vijeća. Naime, nakon što je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 21. travnja razriješilo dužnosti članove Kazališnog vijeća, predstavnike Grada, 14. svibnja raspisan je natječaj za predstavnike osnivača u Kazališnom vijeću, do isteka redovnog mandata 1. kolovoza 2022. godine.

No, tada na natječaj tada nije pristigla niti jedna prijava te je ponovno raspisan, ali ovoga puta za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine. Međutim, niti na taj natječaj nije pristigao dovoljan broj molbi te je ponovljen krajem srpnja.

Što se tiče poništenog natječaja za ravnatelja INK-a, a koji je raspisan 17. studenog prošle godine, tada se javilo pet kandidata, ali njihove molbe nisu ni otvarane. U tijeku natječaja, 14. siječnja pulski gradonačelnik je najavio njegovo poništenje i izmjenu kazališnog statuta, a nakon duge, burne i za javnost tajne sjednice Kazališnog vijeća19. siječnja, poništen je na "online" sjednici tog vijeća krajem siječnja s tri većinska glasa "za" predstavnika Grada i dva "protiv" predstavnika zaposlenika i umjetnika.

Aktualnoj ravnateljici Gordani Jeromela Kaić mandat istječe 18. studenog ove godine.

Spomenimo da u prvom natječaju, raspisanom prošle godine, za ravnatelja se prijavilo pet kandidata, i to: kazališni redatelj Jasminko Balenović, operni pjevač iz Rovinja Ronald Braus, kulturologinja Daria Morosin, koreografkinja, plesačica i plesna pedagoginja Aleksandra Mišić, te Luka Mihovilović, glumac i ujedno umjetnički ravnatelj INK-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum