ODBIJENICA

Možemo: Grad Pula nam ne želi dati zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za hotel Valkane

| Autor: Glas Istre
Možemovci Noel Mirković i Dušica Radojčić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Možemovci Noel Mirković i Dušica Radojčić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Pule Ingrid Bulian u ponedjeljak je vijećnici Možemo! odbila dati kopiju zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole za hotel na Valkanama, tvrde iz Možemo u priopćenju koje su poslali danas.

To predstavlja kršenje Statuta Grada Pule  (čl. 48.) i Poslovnika Gradskog vijeća (čl. 6. i 7.), odnosno povredu službene dužnosti, dodaju možemovci.

"Informacija koja nas je posebno zanimala je idejno rješenje za hotel, ali i posebni uvjeti koje je Grad Pula izdao investitoru za gradnju hotela (naročito datum izdavanja uvjeta jer želimo znati ako su izdani nakon usvajanja odluke o raspisivanju referenduma).

Radi se o informacijama od javnog interesa i zato se ne smiju skrivati. 

Zanimljivo je da je vijećnica Možemo! bez ikakvih problema od HEP-a i pulskog Vodovoda tražila i dobila rješenja o izdavanju posebnih uvjeta i uvjeta priključenja za zahvat u prostoru - izgradnju hotela na Valkanama.

Radi se o dokumentima koji čine dio spisa koji je zatražen od Upravnog odjela za prostorno uređenje i koji su nužan uvjet za izdavanje lokacijske dozvole.  Stoga je odbijanje pročelnice znakovito i navodi na pitanje zašto Grad ne želi da javnost vidi zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. 

Nakon usmenog odbijanja u uredu, kada je pročelnica rekla da se najprije mora konzultirati unatoč upozorenju na kršenje Poslovnika Grada Pule, uslijedila je i naknadna telefonska odbijenica. 

Isti smo zahtjev zatim uputili i pisanim putem te sa zanimanjem očekujemo obrazloženje odbijanja", ističu iz pulskog Možemo!.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum