REFERENDUM

Most podržava inicijativu za Lungomare: "Žao nam je da Možemo! nije išlo do kraja"

| Autor: Lara BAGAR
Ivan Vidović (snimila Lara BAGAR)

Ivan Vidović (snimila Lara BAGAR)


Istarski Most u potpunosti daje podršku inicijativi za referendum o hotelu na Valkanama, odnosno Lungomareu, otkrio je Ivan Vidović, koordinator Mosta za Istarsku županiju, na tiskovnoj konferenciji simbolički održanoj ispred spomenika Vladimiru Gortanu u Gortanovoj uvali.

Naglasio je da će stranka pružiti tehničke i operativne savjete potrebne za provedbu kvalitetnog referenduma.

Mostove volontere koji su bili angažirani na referendumu za ukidanje korona Stožera stavit će na raspolaganje inicijativi za Lungomare.

"Pitanje je to od ogromne važnosti za sadašnjost i budućnost grada Pule, obzirom da se radi o gradu koji možda ima i najveći turistički potencijal ne samo u Istri, već i u cijeloj Hrvatskoj. Grad je to s velikim brojem neiskorištenih vojnih oblasti koje se moraju početi koristiti, a lokalna vlast u dogovoru s državnom mora ih staviti u funkciju. Osim toga, Pula ima jednu od najdužih obala od svih hrvatskih gradova te bi zasigurno od svih tih lokacija mnoge bile isplative bilo kojem investitoru za gradnju. Lungomare je najgori odabir za gradnju bilo kakvog hotela, odnosno za promjenu GUP-a i omogućavanje stambenih objekata. To je lokacija koja građanima Pule desetljećima puno znači", smatra Vidović.

Napomenuo je da je stranka Možemo! bila inicijator referendumskog pitanja te izrazio žaljenje da nisu imali hrabrosti ići do kraja u referendum.

Pritom je istaknuo da se ne događa često da različite političke stranke različitih svjetonazora podržavaju istu stvar, te naglasio da Most i Možemo ne surađuju.

"Prikupljanje potpisa bit će užasno teško. Treba skupiti 20 posto potpisa svih birača grada Pule, nakon toga potrebna je izlaznost od 50 posto građana Pule na referendumu. Želimo biti tračak nade jer nemoguće je da ovo prođe po Zakonu o lokalnom referendumu. Želimo biti zadnja prevaga koja bi pomogla da nemoguće postaje moguće", poručio je čelni čovjek Mosta u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater