LUNGOMARE

MINISTARSTVO ODOBRILO PULSKI REFERENDUM. Poznat je datum kad će se održati

| Autor: Glas Istre
Članovi referendumske inicijative i bivša predsjednica Vijeća Dušica Radojčić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Članovi referendumske inicijative i bivša predsjednica Vijeća Dušica Radojčić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske je 16. kolovoza 2022. godine donijelo Odluku kojom se utvrđuje da je prijedlog za raspisivanje referenduma podnesen od potrebnog broja birača u jedinici i da je referendumsko pitanje sukladno odredbama Zakona.

Prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma sadrži referendumsko pitanje:

"Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja "Lungo mare" (Službene novine Grada Pule 12/12, 11/15 i 1/16-pročišćeni tekst) ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina?"

- Uzevši u obzir važnost referenduma za lokalnu zajednicu, odluku o raspisivanju lokalnog referenduma uvrstit ću na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 30. kolovoza 2022. s prijedlogom da se referendum održi 9. listopada 2022. kako su to zatražili predstavnici Inicijative "Referendum za Lungomare", piše u priopćenju Grada Pule koje potpisuje predsjednica Vijeća Marija Marković Nikolovski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini