OGORČENI

MJESNI ODBOR BUSOLER IZVAN SEBE! Na novu autobusnu stanicu postavljena stara, zahrđala nadstrešnica. Trava u parkićima je viša od djece koja se tamo igraju, pa se boje i zmija. "Zar smo mi manje vrijedni od centra Pule?"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Stanje na Busoleru

Stanje na Busoleru


Na novouređenoj autobusnoj stanici smještenoj na Šišanskoj cesti u Puli postavljena je stara i zahrđala nadstrešnica, a na samoj konstrukciji nedostaju stakla!

Javlja nam Davor Miljavac, predsjednik Mjesnog odbora Busoler, pritom komentirajući da je to sramotno i uvredljivo.

Ujedno, Miljavac je ukazao i na neodržavanje parkova i dječjih igrališta na području Mjesnog odbora Busoler, na što, ističe, neprestano upozoravaju i mještani.

Trava na Busoleru

Pa ti igraj nogomet...

Kako navodi, budući da su dječji parkovi i igrališta zarasli travom, a time predstavljaju opasnost od zmija za djecu, nedavno je jedan od susjeda zasukao rukave i sam pokosio igralište u Škatarima. No, ostalo je još mnogo onih u kojima je, ističe, trava i viša od djece.

- Nismo zadovoljni s održavanjem naših dječjih igrališta, osobito kad pogledamo prema centru grada gdje su sva uređena i pokošena, za razliku od naših. Zato ne prihvaćamo objašnjenja iz Herculanee da je trava namjerno puštena da naraste, jer to nema nikakve logike, a i za održavanje igrališta u Puli je zadužen Castrum, pojašnjava Miljavac, pritom se referirajući na novi model upravljanja javnim površinama pulskog komunalnog poduzeća Herculanea. On, naime, podrazumijeva odgađanje košnje, čime bi se omogućila paša za pčele na divljim cvijetovima.

- Mislimo da i naša djeca u prigradskim naseljima zaslužuju redovno uređena igrališta kao i centar grada, jer smo i mi dio ovog grada, ističe Miljavac. Zbog guste i visoke trave igrališta zjape prazna, a djeca se nemaju gdje igrati, kaže, a kao primjer šalje fotografije igrališta i dječjeg parka u Valmadama uslikane 15. svibnja.

Iz trgovačkog društva Castrum Pula 97, koji je nadležan za održavanje i uređenje 66 dječjih igrališta i 2 parka za pse na području 16 mjesnih odbora Grada Pule, odgovaraju da je "u proljetnim mjesecima sva aktivnost usmjerena na košnju i hitne intervencije uzrokovane nažalost učestalim vandalizmima".

Kako ističu, košnja se provodi prema utvrđenom planu, no dodaju i da je on podložan promjenama uslijed izvanrednih košnji, odnosno intervencija.

- Konkretno u navedenom periodu provode se dva do tri ciklusa košnji po svim dječjim igralištima različitih površina i konfiguracije terena. U MO Busoler smješteno je 5 dječjih igrališta te je u nastavku odrađena dinamika košnje i održavanja: U Valmadama 15. travnja i 16. svibnja, u Škatarima i Šišanskoj cesti br. 106 5. svibnja te Šikići 11. svibnja, dok je u Orbaninu Moncanoru postavljena rizla (šljunak) na igralištu, a uređuje se i kosi vanjski dio dječjeg igrališta. Započeo je i drugi ciklus košnje te će navedena igrališta krajem mjeseca ponovo biti obuhvaćena košnjom, odgovaraju iz Castruma.

Iz Pulaprometa kratko odgovaraju da nadstrešnice spadaju u komunalnu opremu Grada Pule, odnosno da oni s njom nemaju veze. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini