EPIDEMIJA COVIDA-19

MEĐU NOVOOBOLJELIMA OD KORONAVIRUSA U ISTRI JE I UČITELJICA JEDNE PULSKE OSNOVNE ŠKOLE Bila je u kontaktu sa zaraženih državljaninom Srbije. U samoizolaciji je nekoliko njenih kolega pa je odgođena podjela svjedodžbi učenicima

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Među devetero novooboljelih u Istri kojima su rezultati briseva došli pozitivni tijekom srijede, kod sedam osoba radi se o takozvanim uvezenim slučajevima, odnosno pet zaraženih bilo je u kontaktu sa zaraženom osobom iz Republike Srbije, jedan je djelatnik koji je stigao iz Republike Albanije, i jedna osoba iz Istre koja se zarazila u Zagrebu.

Među njima je i jedna učiteljica pulske osnovne škole Vidikovac koja je također bila u kontaktu sa zaraženim muškarcem iz Srbije, no to za samu školu ne znači ništa posebno jer je nastava već završila. U samoizolaciji je, međutim, završilo još pet ili šest njenih kolega koji su posljednjih dana bili s njom u kontaktu, i dio njih je već testiran, a ostatak će se testirani ovih dana.

To je ujedno i razlog zašto je odgođena podjela svjedodžbi učenicima ove škole koja se ionako treba održala pod strogim mjerama prevencije, bez ikakvog većeg okupljanja ili proslave, a kada će učenicima biti podijeljene svjedodžbe, škola će naknadno izvijestiti.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater