NAJNOVIJEVESELI PROSINAC U PAZINU

Manifestacija koja okuplja božićno-novogodišnje programe - BOŽIĆ U PARKU ISTARSKIH VELIKANA


Veseli prosinac u Pazinu je manifestacija koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca kada Pazin postaje mjesto za zabavu i izlaske. U ovom će se blagdanskom mjesecu u Pazinu održati više od 40 koncerata, a sveukupno više od 50 prigodnih i tematskih programa. Svi programi predstavljeni su u zajedničkoj promotivnoj knjižici Veseli prosinac u Pazinu.

Danas Second hand sajam

Grad Pazin ove godine priprema novi program pod nazivom Božić u parku. Dvodnevni prigodni program tijekom Badnjaka i Božića priprema se u Parku istarskih velikana u samom centru grada. Za tu će priliku park biti prigodno dekoriran, uz dodatnu ugostiteljsku ponudu i priliku za druženje u blagdansko vrijeme. Na dan Božića u večernjima satima u parku će se održati koncert pazinskog benda Proleteri.

Pazinske udruge već tradicionalno održavaju božićno-novogodišnje programe koje poklanjaju svojim sugrađanima i posjetiteljima. Tako je i ove godine u župnoj crkvi nastup već održao zbor Roženice povodom svetog Nikole, a od danas (8.prosinca) pa do kraja mjeseca održat će se koncerti Folklornog društva Pazin s gostima, humanitarni koncert Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, zatim koncert Big banda Pazin i za kraj koncert za koji se svake godine traži mjesto više - koncert Limene glazbe Pazin. Svi koncerti održat će se u pazinskom Spomen domu.

Božićni sajam Veseli prosinac i ove će se godine održati na glavnom gradskom trgu. Od 14. do 24. prosinca na štandovima će se kao i svake godine moći naći prigodni blagdanski asortiman. Društvo likovnih stvaratelja pripremilo je prigodan Hand made sajam u likovnoj galeriji, a već danas u Spomen domu će se održati deseti Second hand sajam humanitarnog karaktera.

Čak 40 živih svirki

Ove se godine u osmišljavanje programa Veselog prosinca uključio veliki broj ugostitelja i drugih privatnih subjekata. Tako će čak 10 caffe barova i klubova iz Pazina tijekom prosinca, osobito vikendom i praznikom, organizirati različite prigodne programe i čak 40 živih svirki u svojim objektima. Svi ugostitelji imat će dozvoljeno radno vrijeme petkom do 2 sata, a vikendom i praznikom čak do 4 sata ujutro.

U privatnoj organizaciji najavljena su i tri velika koncerta koja će se održati u Spomen domu ili školsko-gradskoj sportskoj dvorani i to 8. prosinca Dražen Zečić, Replay band, zatim 15. prosinca koncert Tomislava Bralića i klape Intrade i za kraj mjeseca 22. prosinca koncert Harija Rončevića.

Detaljan raspored programa može se pratiti u brošuri Veseli prosinac koja se nalazi kod lokalnih ugostitelja te u turističkoj zajednici i pazinskim ustanovama. Program će biti najavljen i na web stranicama Grada Pazina, kao i na društvenim mrežama, na facebooku pod nazivom Veseli prosinac u Pazinu. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam