Dječji odjel Gradske knjižnice

MALI NAJČITATELJI Max, Felix, Vid i Sven ljetos su pročitali najviše knjiga

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U povodu Međunarodnog dana pismenosti, jučer su na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice u Puli proglašeni pobjednici i uručene nagrade ovogodišnjim ljetnim najčitateljima. Natjecanje je trajalo od 6. srpnja do 31. kolovoza, a cilj je bio pročitati najviše knjiga u svojoj kategoriji (predškolci, učenici od prvog do četvrtog razreda te stariji osnovci).

Najbolji su bili simpatični blizanci Max i Felix Bilić, petogodišnjaci u kategoriji predškolaraca, Vid Grbac među mlađim osnovcima te Sven Stjelja u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole. Svi su oni dobili pohvalu te jednogodišnje besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici.

Blizanci Max i Felix pročitali su 88 slikovnica i knjiga primjerenih njihovoj dobi. Vele da znaju čitati velika tiskana slova, a ponešto i ona mala, a puno im čitaju i roditelji. Posebice vole knjige Julie Donaldson te knjige o dinosaurusima, morskim životinjama i mitologiji. Inače pohađaju vrtić Monte Zaro.

Sven Stjelja pohađa sedmi razred Osnovne škole Kaštanjer i pročitao je 40 knjiga. Silno mu se dopao, saznajemo, "Robinson Crusoe", a voli i knjige o Harryju Potteru. Puno čita, knjige ga ispunjavaju i vesele. Iako mu se oba roditelja bave pisanjem, veli da za sada još ne piše, ali nikad se ne zna.

Vid Grbac pohađa Osnovnu školu Veruda, sada je krenuo u drugi razred, a već je bio uspješan čitatelj Gradske knjižnice još kao polaznik vrtića. Voli čitati pustolovine, svašta po malo te uspijeva uskladiti sve svoje školske obveze s čitanjem knjiga.

Iako su ove godine na svečanom proglašenju zbog epidemioloških mjera sudjelovali samo pobjednici, najuspješniji su dobili pohvale i čestitke od djelatnica knjižnice i novinara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater