NAKON SEDAM SATI BORBE S PLAMENOM

LOKALIZIRAN POŽAR U VALDEBEKU I VINTIJANU: Vatrena stihija progutala 40 hektara, na požarištu ostaju dežurati vatrogasci

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Veliki požar danas je zahvatio područje Valdebeka, Dolinke i Vintijana, a što je uzrok ovom požaru upitali smo u Policijskoj upravi istarskoj.

- Očevid na požarištu još uvijek nije počeo - s očevidom ćemo krenuti kad vatra bude u potpunosti ugašena. S obzirom na situaciju, očevid će početi najranije tijekom sutrašnjeg dana, rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić.

Požar je izbio oko podneva, a na terenu su bili vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Pula, dobrovoljna vatrogasna društva Vodnjana, Peroja, Fažane, Ližnjana, Medulina, Sutivanca, Savičente i Marčane te vatrogasci iz Rovinja, Labina i Pazina, te tri kanadera.

- Požar je lokaliziran u 19.00 sati, a sad slijedi dogašivanje te će vatrogasci dežurati na požarištu 72 sata. Izgorjelo je 40 hektara bjelogorice, crnogorice i niskog raslinja. Niti jedna kuća nije bila zahvaćena požarom, a stradale su manje kamp prikolice, kućice i manji objektima na poljoprivrednim površinama.

Uzrok požara nije utvrđen - moguće je da je to neki tehnički kvar ili slično, no najčešće je to ljudski faktor. No točan uzrok požara znat će se po dovršetku očevida, rekao je Dino Kozlevac.

Nakon napornog dana i sedmosatne borbe s plamenom, oglasili su se pulski vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Pula na svojoj Facebook stranici. Objavu prenosimo u cijelosti:

"Težak dan je iza nas, ali još imamo posla.
Jedan od možda najvećih požara u povjesti Pule stavljen je pod kontrolu i u tjeku je dogašivanje i gašenje. Budući da se radi o velikoj površini sanacija požarišta trajati će cijelu noć i naredne dane.
Nadljudskim naporima vatrogasaca kako na zemlji tako i iz zraka uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju.
Hvala kolegama iz JVP Rovinj, Pazin, Labin, DVD-ima Pula, Medulin, Ližnjan, Marčana, Vodnjan, Fažana, Peroj, Svetvinčenat i Sutivanac, pilotima kanadera, policiji i GRAĐANIMA koji su nesebično i hrabro stali uz nas i pomogli", poručili su pulski vatrogasci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini