VALDEBEK

ŽUPAN MILETIĆ: Velika zahvala našim vatrogascima koji su pokazali veliku stručnost i požrtvovnost da bi zaštitili ljudske živote i zdravlje

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić,  Ivan Glušac, Klaudio Karlović i Dino Kozlevac (Snimio Goran Šebelić / Cropix)

Boris Miletić, Ivan Glušac, Klaudio Karlović i Dino Kozlevac (Snimio Goran Šebelić / Cropix)


Istarski župan Boris Miletić danas je bio u Valdebeku gdje je su nadljudskim snagama vatrogasci i građani uspjeli staviti veliki požar pod kontrolu.

- Ovo je još jedan dokaz istarske solidarnosti, kao i dokaz da sustav javnih vatrogasnih postrojbi itekako dobro funkcionira.

Ovo je jedan od kompliciranijih požara, mislim da Pula ne pamti požar ovako blizu obiteljskih kuća. Ključno je da nitko nije stradao kao i da su objekti zaštićeni, i stoga još jedna velika zahvala našim vatrogascima koji su i ovog puta pokazali veliku stručnost i požrtvovnost kako bi zaštitili prije svega ljudske živote i zdravlje, a nakon toga i materijalna dobra, rekao je Miletić.

Dino Kozlevac uputio je apel građanima:

- Molimo građane i institucije koje raspolažu dronovima, da se dronovi ni u kom slučaju ne dižu kad su požari, jer ugrožavaju akciju gašenja požara. Jer ako kanader primijeti dron, okrenut će se i sletjeti, i neće raditi dokle god je dron u zraku, istaknuo je Kozlevac.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić je na odmoru s obitelji u Barceloni, a kako je rekla zamjenica pulskog gradonačelnika Ivona Močenić, na putu je za Pulu te čim dođe posjetit će lokacije koje su bile zahvaćene požarom. Također, iz Grada Pule, u Valdebeku je bila i pulska pročelnica Anja Ademi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of