ZA DJECU OD ŠEST DO 14 GODINA

LJETNI KAMP ĐIR NA FERIJALNOM: Djeca će uz boravak na moru obići Arenu i Fort Bourguignon

Diplomantica pulskog Fakulteta prirodnih znanosti Lucija Nikolić održavat će radionice "Želim znati o moru" o morskom biljnom i životinjskom svijetu. O kopnenoj flori i fauni i izradi herbarija govorit će profesorica biologije Petra Prenz, a aktivisti Zelene Istre održat će radionicu o odvajanju otpada

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Plaža na Ferijalnom idealna za djecu i igre na moru (Snimio Dejan Štifanić)

Plaža na Ferijalnom idealna za djecu i igre na moru (Snimio Dejan Štifanić)


Među brojnim ljetnim kampovima u kojima djeca mogu kreativno provoditi slobodno vrijeme, od ove godine u uvali Valsaline djeluje i dnevni Ljetni kamp Đir za djecu od šest do 14 godina. Organizatorica Natka Živković iz tvrtke BLOO - Istra animation club objašnjava da je Ferijalni najpoželjnije i najsigurnije mjesto na Lungomaru za obiteljski ili dječji boravak i igre na moru.

- Uvala zaštićena od kretanja struja i utjecaja atmosferskih prilika s najtoplijom vodom najpogodnije je mjesto koje smo izabrali za Đir. Dnevni dječji kamp organizira se s ciljem primjerenog korištenja slobodnog vremena djece za vrijeme ljetnih školskih praznika, kao i radi pomoći zaposlenim roditeljima kada nije moguće da dijete provodi vrijeme u obiteljskom okruženju, objašnjava Živković te ističe važnost poticajnog okruženja na kretanje i ostvarenje prijateljske komunikacije i atmosfere.

Boravak djece bit će organiziran u četiri turnusa od po 12 dana, od 28. lipnja do 21. kolovoza, svakim danom osim nedjelje od 7.45 do 16.15 sati. Djeca će biti podijeljena u dobne skupine od po 15 polaznika, a svaku će voditi trener ili odgajatelj. Upisuju se polaznici koji su minimalno polu-plivači ili plutači, napominje organizatorica.

- U sklopu programa kampa organizirane su radionice usavršavanja vještine i učenja raznih stilova plivanja. Međutim, klasična škola plivanja za neplivače neće biti organizirana. Prvog dana svake smjene djeca prolaze radionicu evaluacije plivanja. U Điru su stare igre na nov način: pentranje po stablu i špagi, školice, vijače, vrtnja hulahopa, hodanje po stijenama na Lungomaru, lovica, žmurica, igre s loptom, reketima… Organizirat ćemo radionice plesa, igre rekvizitima u vodi, veslanja u kajaku, nabraja Živković.

Djecu će poučavati ekologiji pa je u planu istraživanje šumice, staza i utvrda. U planu su i kreativne igre, kvizovi i pitalice koje će prirediti u udruzi Zaigrana koza. Osim standardnih aktivnosti organiziranih u kampu i okolici, zanimljivost Đira je uz ostalo u tome što će djeca skoknuti i do grada te s turističkim vodičem obići Arenu. U sklopu radionice "Potraga za blagom" pod vodstvom profesora povijesti Davida Orlovića obići će tvrđavu Bourguignon. Diplomantica pulskog Fakulteta prirodnih znanosti Lucija Nikolić održavat će radionice "Želim znati o moru" o morskom biljnom i životinjskom svijetu. O kopnenoj flori i fauni i izradi herbarija govorit će profesorica biologije Petra Prenz.

Osim toga, aktivisti Zelene Istre održat će radionicu o odvajanju otpada. Polaznici svake smjene posjetiti će Adrenalinski park na šetalištu Lungomare. Subota je obiteljski dan pa će se tada djeci u aktivnostima moći pridružiti i roditelji. Za djecu je, u slučaju kiše, osigurana i hostelska dvorana. Posljednjeg dana boravka u kampu održat će se natjecanja, prezentacije radionica i izložba radova, nakon čega će biti podijeljene diplome.

Ljetni kamp organizira se uz poštivanje osnovnih mjera prevencije od rizika zaraze koronavirusom. Pri dolasku djetetu se mjeri temperatura i dezinficiraju ruke, polaznici se ne miješaju s ostalim kupačima na plaži, a minimaliziran je i kontakt djece i trenera među skupinama. Roditelji se prilikom dovođenja djece ne zadržavaju u kampu. Sredstva za dezinfekciju raspoređena su na više punktova, a polaznici će češće prati ruke tekućom vodom i sapunom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum