NAJNOVIJE


ZAVRŠAVA UREĐENJE DVIJU ULICA

LJETI JE BILO GUŽVE Štinjan dobiva prvo parkiralište


Osim kolnika u Ulici Trsine, uredit će javnu rasvjetu i sustav oborinske odvodnje. Dovršavaju 160 metara prometnice, a izgradit će i parkiralište s 21 parkirnim mjestom. Zanimljivo je da je riječ o takozvanom kružnom parkingu u čijem se središtu nalazi upojni bunar za skupljanje oborinske vode

U Štinjanu se upravo završavaju radovi u Ulici Trsine - odvojku prema Ulici Puntižela, doznajemo od predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Štinjan Dušanka Babića. Ovdje se uređuje prometnica u dužini od 160 metara. Osim kolnika, postavit će javnu rasvjetu i sustav oborinske odvodnje. Izgradit će i parkiralište s 21 parkirnim mjestom. Zanimljivo je da je riječ o takozvanom kružnom parkingu, u čijem se središtu nalazi upojni bunar za skupljanje oborinske vode. Cijeli će prostor i hortikulturalno urediti. Parkirna mjesta neće biti pod naplatom.

Do Božića

Ovo je zapravo prva parkirna površina koju je Grad Pula uredio u ovom mjesnom odboru. Štinjanci znaju koliko je problematično pronaći parkirano mjesto u vrijeme ljetnih mjeseci kada se broj stanovnika udvostruči i koliko su česta parkiranja mimo prometnih pravila. Ugovorena vrijednost radova u ovoj ulici iznosi gotovo 700 tisuća kuna, bez PDV-a.

U završnoj je fazi i uređenje Prilaza Plazina (od trafostanice naprijed). Grade prometnicu u dužini od oko 180 metara s jednostranim nogostupom te javnom rasvjetom. Vrijednost investicije iznosi 766 tisuća kuna, a radovi bi trebali biti gotovo do Božića.

Samo dokumentacija

U proračunu za iduću godinu za poboljšanje prometne infrastrukture u Štinjanu izdvojeno pola milijuna kuna. No, ne za konkretne radove, već za pripremu projektne dokumentacije uređenja dijela Ulice Puntižela i Fažanske ceste. Naime, uređenje dijela Ulice Puntižela planira se u dužini od 160 metara - izgradit će prometnicu s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom. Uređenje na Fažanskoj cesti planira se na dvije dionice, a projekt će se realizirati u suradnji s Općinom Fažana.

Dodajmo da će Štinjan uskoro dobiti i prve dvije autobusne nadstrešnice. Od Babića doznajemo da je javna nabava gotova te se njihova montaža očekuje do kraja ove ili početkom iduće godine. Nadstrešnice će postaviti u Ulici Baližerka i na Štinjanskoj cesti. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam