REHABILITACIJSKI CENTAR NA GREGOVICI

Lions klub Pula : Intenzivno smo radili, posebno nakon potresa u Petrinji, Glini I Sisku

| Autor: Ružica Koraca
Donacije Lionsa

Donacije Lionsa


Razgovarali smo s predsjednicom Lions Cluba Pula Brankom Orlić koja nas je uputila u akcije koje su se održale u 2021. godini u kojoj je trebalo biti i održano slavlje u povodu 25 godina postojanja, ali koje je odgođeno radi pandemije.

-Možda slavlje bude u 2022. godini, ali lani se jako puno radilo. Obveza nije nedostajalo. Klub broji sedamnaest članova. Intenzivno smo radili, posebice nakon potresa u Petrinji, Glini i Sisku, pružali smo grupnu i individualnu pomoć. Dva automobila puna hrane i opreme odmah su otišla za Baniju.

Uz pomoć donacija naših zbratimljenih klubova u kolovozu smo dovršili krov kuće pijanista Josipa Joea Meixnera u Petrinji. Također smo financijski pomagali potrebitima, a u Dječji dom u Petrinji odnijeli smo sedamsto komada nove dječje odjeće koju smo, uz pomoć Obrtničke komore Istarske županije, dobili od jedne tvrtke. U Puli smo također imali velik broj akcija. U povodu međunarodnog dana bijelog štapa skupljali smo stare naočale na dva punkta, kaže Orlić. Akcija je dio Lions internationala, organizirana u suradnji s optikom D&A u kojoj se stare prikupljene naočale recikliraju i distribuiraju u dijelove svijeta gdje postoji potreba, kazala je Orlić.  

Ova akcije bila je u listopadu, kada je i brojnoj obitelji Siniše Bogičevića iz Petrinje donirano pet tisuća kuna.

U rujnu je održana akcija Dana grožđa: ubrano grožđe poklonjeno je Prihvatilištu za beskućnike koje Lionsi tradicionalno darivaju uoči Božića. U prosincu je održana velika akcija doniranja trideset paketa mladima od 13 do 18 godina iz socijalno ugroženih obitelji.

- U paketu su bili kozmetički proizvodi, knjiga kupljena na Sajmu knjige i drugi proizvodi, kaže Orlić. Paketi jedne tvrtke koja posluje i u Puli, a koja svake godine donira Lionse proizvodima, proslijeđeni su rehabilitacijskim centrima: onom na Gregovici te u Vodnjanu, Kući milosrđa u Majmajoli, udruzi Roma, Down syndrome centru, Prihvatilištu za beskućnike, Rehabilitacijskom dnevnom centru, Centru za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, te domu "Ruža Petrović", nabraja Orlić.

 -Članovi našeg kluba nastoje aktivno pomoći što više mogu, mada je Vesna Plavšić iz Zlatnih ruku vrijedna spomena jer je osigurala prijevozno sredstvo i ljude koji distribuiraju poklone. Za velik broj humanitarnih akcija dobili smo i međunarodnu nagradu koju ćemo primiti u ožujku ove godine na konvenciji distrikta Lions klubova. Radi se o međunarodnoj nagradi Excellence Award koju dodjeljuje međunarodna asocijacija Lions klubova SAD-a, veli Orlić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater